13.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Preselite se i zaradite 30.000 dolara

Selo Preziče je spremno za useljavanje. Poslednje pripreme su završene, novac je spreman. Ovo slikovito selo dočekuje nove doseljenike na jedan krajnje velikodušan način, svaki novi stanovnik dobija 30.000 dolara ukoliko odluči da ostane i živi u selu

Predivno italijansko selo Preziče (Presicce) ima jednu novu akciju koja za cilj ima sprečavanje odumiranja sela i ruralnih područja u zemlji. Lokalne vlasti su zbog toga i pokrenule kampanju “Preselite se i zaradite 30.000 dolara”. Svako ko želi da se doseli i kupi jeftinu kuću u selu dobija nepovratnu pomoć.

Gradovi širom Italije su se poslednjih godina utrkivali u pokretanju različitih kampanja koje za cilj imaju da “namame” nove stanovnike kako bi oživeli i populaciju i ekonomiju. Od oronulih kuća koje se prodaju za nešto više od jednog dolara, do kuća spremnih za useljenje po niskim cenama, vlada zaista oštra konkurencija, navodi CNN.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IG ⊕ LECCE ® (@ig_lecce)

Slikoviti gradić Preziče u sunčanoj regiji Apulija je poslednji ušao u igru ​​sa primamljivom ponudom. Vlasti kažu da će novim stanovnicima platiti da kupe nekretnine i dobiju prebivalište u selu. A kao dodatni bonus, tu je lokacija koja je neverovatna! Selo je okruženo prirodom, tu je i blizina peščanih plaža koje zapljuskuje tirkizno plavo i čisto more. Detalji oko procedure naseljavanje se finaliziraju a vlasti su spremne da pokrenu proceduru u narednim nedeljama.

Nekretnine i njihove cene u morskim gradovima Pulje, saznajte više.

Preziče nudi najbolje od ruralne Apulije. Tu su drevne kamene kapele, brojni maslinici sa masivnim iskrivljenim deblima, seoske farme, kao i kristalno more. Pešačke i biciklističke staze se vijugaju kroz krajolik prošaran poljima za ispašu ovaca sa napuštenim kamenim građevinama. Predeo je kao iz snova, kao iz fimova čuvenog Bertolučija!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -