Približava se vreme za gastronomiju, piće, kafu, poslastice, peciva, sladoled, pivo, vino i opremu za hotele i ugostiteljstvo. Ove godine, Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled takođe u HIBRIDNOJ VERZIJI
Tradicionalna verzija sajma se održava od 15. do 18. februara, a digitalna od 24. januara do 28. februara 2023. godine. Za sve ugostitelje i hotelijere iz Srbije, Digital GASTexpo sajam je odlična prilika da prošire svoje znanje i ideje, posebno imajući u vidu blizinu Slovenije i dobre društveno-kulturološke veze između dve zemlje. Dakle, više ne morate da birate između događaja, niti da propuštate značajne sajmove, kako biste ostvarili dobre, potencijalne saradnje.
Gastronomija, piće, kafa, poslastice, pekarski proizvodi, sladoled, pivo, vino i oprema za hotele i ugostiteljstvo – osam Ho-Re-Ca oblasti na jednom mestu. Druga polovina februara 2023. godine u slovenačkom glavnom gradu, Ljubljani, već tradicionalno je rezervisana za međunarodni stručni sajam ukusa GASTexpo i Sladoled. U četiri dana ponudićemo i predstavićemo najnovije trendove u gastronomiji i tehnološke inovacije i pružićemo smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.
Već šesnaest uzastopnih godina Sajam ukusa nudi neuporediv stručni pogled na trendove i novosti u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u regionu Alpe-Adria i širem međunarodnom okruženju. Očekujemo više od 300 domaćih i stranih izlagača koji zastupaju poznate robne marke, predstavljaju svoj rad, šire znanje i postavljaju smernice i trendove u branši, kao i 15.000 posetilaca.
Izlagači i posetioci će se susresti na sajmu u želji da dobiju i razmene znanja, ostvare poslovne kontakte i rašire mrežu, promovišu svoje robne marke, predstave i postave se na gastronomsku i hotelijersku kartu i potraže nove poslovne prilike. Sajam je jedini događaj koji to omogućuje, jer pre svega naglašava lične kontakte.
Važan deo sajma su i praktične i stručne radionice koje posetiocima omogućavaju da nauče i upotpune svoje znanje od najboljih u ovoj struci. Pokrivaju široku kulinarsku oblast – od škole pečenja pice, slatkiša, pekarskih proizvoda i bio-veganskih radionica do pripreme sladoleda, koktela, kafe, piva i radionica Latte Art & Barista. Četvorodnevne događaje upotpunjuju i takmičenja – najbolji kulinarski stvaraoci oprobaće se pri pripremi pice, piva, umetnosti crtanja na peni od mleka na kafi ipd.
Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled je vodeći međunarodni stručni sajam u regionu u oblasti Ho-Re-Ca, zato je neizostavan događaj za zaposlene i stručnjake u ovoj oblasti, ali i za zainteresovanu stručnu javnost. Sajam obezbeđuje kvalitet usluge, raznoliku i široku ponudu, a najvažnije je da daje prostor stručnosti i inovacijama u oblasti gastronomije i hotelijerstva.
Sajam ukusa je praznik gastronomije i hotelijerstva, ne samo u Sloveniji, već i van granica. Odjekuje pre svega u regionu Alpe-Adria, a u prilog tome ide i činjenica da više od trećine događaja na sajmu organizuju strani izlagači i stručnjaci koji svojim znanjem, iskustvima i dobrom praksom sajmu obezbeđuju jedinstvenu i neuporedivu dodatnu vrednost. U isto vreme na Gospodarskom razstavišču odvija se i sajam turizma, kampovanja i karavaninga ALPE ADRIA.
Zato ne propustite vodeći stručni sajam u regionu Alpe-Adria, koji svake godine postavlja smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu! Pridružite nam se kao izlagač ili posetilac da zajedno oblikujemo sadašnjost i budućnost ugostiteljske i hotelijerske struke, jedne od grana industrije koje najbrže rastu i najviše se menjaju.
Više o sajmu na www.gast.si
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.