12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Borislav Rošulj, Head of HTEC Experience

Stručnjaci kažu da je psihologija identifikovala šest najefikasnijih stilova liderstva (prisilan, autoritativan, povezujući, napredan, demokrata, učitelj), ali i da nijedna od ovih karakteristika nije ni najbolja ni najgora, već da sve imaju svoje vrline i mane. Sa druge strane, iskustvo je pokazalo da je problem sa šefovima najčešće to što se njihova predstava o sebi ne poklapa sa predstavom zaposlenih

Sabirajući tu teoriju i praksu, rešili smo da vam u ovom broju TU magazina predstavimo mladog lidera kompanije HTEC Group, u kojoj ne postoje ’’tipični šefovi’’ već lideri timova koji svojim primerom uvek inspirišu tim da zajedničkim poslovnim poduhvatima i svakim novim danom upotpune sjajnu radnu atmosferu.

Borislav Rošulj je pre svega drugačiji šef, onaj koji stvara tim koji može samostalno da funkcioniše. Svojim pozitivnim pristupom životu daje lični primer kolegama, a u tome mu pomažu stalna fizička aktivnost i prijatelji, kao i prethodno iskustvo u multinacionalnom okruženju. S obzirom da Borislav vodi tim u Srbiji i regionu, on je često na službenim  putovanjima koja su sjajna prilika za razmenu iskustava i kreiranje divnih uspomena koje jačaju timski duh. Ukratko, Borislav je menadžer, a pre svega čovek, koga bi svi voleli da imamo na svojoj strani, u šta ćete se nadam se u nastavku teksta i sami uveriti.

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
BR: Teško je u par rečenica dati univerzalan savet svima koji su na početku svog karijernog puta. Ono što je sigurno, jeste da svi mladi treba da pronađu nešto što će voleti da rade, posao u kom će uživati i koji će im ispunjavati svaki radni dan. Ono što je još bitnije je da se ne plaše izazova, novih situacija i malog rizika, jer upravo sve to pomaže da se svi mi svakodnevno razvijamo i učimo nešto novo. Izlazak iz svakodnevnice i zone komfora, uvek će pozitivno uticati na vas i vaše okruženje. Nemojte se bojati grešaka, jer su upravo te male greške i učenje kroz njih  esencijalni deo vašeg rasta u poslovnom svetu. Na kraju mnogo je bitno da se okružite nekim sjajnim i kreativnim kolegama, jer je timski rad nešto što će upotpuniti svaki vaš naredni uspeh u karijeri.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
BR: Idealan odmor je svakako putovanje na kom uspete da minimalizujete korišćenje digitalnih vidova komunikacije, što svakako utiče na to da se zaista odmorite i posvetite sebi i na pravi način uživate u nekim novim destinacijama. Nekada, čak i par dana promene sredine u pravom trenutku mogu da pomognu da napunite baterije i da restartujete svoje potencijale za nove radne pobede i izazove. Svako putovanje sa dragim osobama je idealno putovanje, nezavisno od desitinacije.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
BR: Nisam neko ko zaista svim čulima uživa u hrani i teško se odlučim da probam nešto novo i potpuno nepoznato za mene. Ali, svakako je moj favorit italijanska kuhinja i naravno, čaša dobrog belog vina.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
BR: Kada ste često na službenim putovanjima, nekako naučite vremenom šta je ono što je neophodno za svako putovanje i to je sada već ustaljen spisak stvari koje su svaki put uz mene. Kada su u pitanju odmori i privatna putovanja, u takvim prilikama pored osnovnih stvari nikada ne treba zaboraviti neku dobru knjigu i slušalice.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
BR: Ovo je tema za skoro svaki razgovor sa mojim prijateljima. U nekom narednom periodu voleo bih da uspem da tokom zime otputujem u neke toplije predele sa mnogo sunčanih dana i peščanih plaža. Naravno postoji nekoliko opcija, ali se Maldivi čine kao mesto na kom svako može da se opusti i malo distancira od svakodnevne žurbe i obaveza.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -