6.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Gelmerban, šinama do neba

Gelmerban je ime jedne adrenalinske pruge koja povezuje mesto Handek sa veštačkim jezerom Gelmerse i to na jedan ekstreman i pomalo opasan način

Gelmerban (Gelmerbahn) u kantonu Bern je jedna od najimpresivnijih kombinacija dramatičnih prirodnih lepota i ljudske domišljatosti i sposobnosti. Jedan od najinteresantnijih sadržaja je svakako pruga koja obezbeđuje adrenalinsku vožnju sličnu onoj u  u zabavnom parku. U pitanju je Gelmerban, standardno prevozno sredstvo napravljenom za lakše svladavanje velikih uspona, šinama do neba.

Staza Bogova, put sa pogledom na Mediteran, saznajte više.

Nekadašnju železničku prugu za teške materijale Švajcarci su pretvorili u turističku atrakciju. Na samom početku pruga je služila za transport teških građevinskih materijala za izgradnju brane Gelmer, a danas je otvorena za avanturiste. Po mnogima je ova pruga ne samo najstrmija i najekstremnija u Švajcarskoj, već i u celoj Evropi. Upravo zbog toga je turisti rado posećuju, bilo da žele da uživaju u planini, bilo u avanturi.

“Vozić” saobraća od aprila do oktobra isključivo preko dana, odjednom može prevesti 24 osobe i kreće se po trasi dugačkoj 1.028 metara. Vožnja traje nešto više od 10 minuta i košta 36 švajcarskih franaka.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -