15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Hotel Putnik, vaša „šolja čaja“ na Kopaoniku i ove godine

Osmog decembra je krenula nova skijaška sezona na Kopaoniku, a ova domaća planina – sve popularnija iz godine u godinu – bila je prva koja je „dočekala“ skijaše i turiste u Srbiji

Tradicionalno, Kopaonik je sinonim za dobro skijanje, odličnu zabavu, ukusnu hranu, ali i vrhunski smeštaj, sa bogatom ponudom i raznim popustima. Značaj Kopaonika, kao idealne zimske, ali i letnje turističke destinacije, odavno je prepoznat, a poverenje mu sve više ukazuju i stranci. S druge strane, ta ljubav verovatno ne bi bila obostrana, da je Kopaonik ne uzvraća na pravi način.

Šta je to što zadovoljava turiste danas? Svakako, budžeti i kriterijumi su različiti, ali možemo biti saglasni da niko neće ostati imun na atraktivnu lokaciju smeštaja, dobru snabdevenost, komfor, hranu i široku paletu sportsko-zabavnih aktivnosti, kako bi odmor bio potpun.

Veliki broj turista je, stoga, godinama veran Hotelu Putnik, smeštenom na idealnoj lokaciji, u srcu Kopaonika. Ušuškan je u živopisnoj Sunčanoj dolini, na 1,650 metara nadmorske visine, što je dodatni benefit za sve ljubitelje prirode i čistog, svežeg vazduha. Nije tajna da turisti jednako cene i enterijer smeštaja, a ne samo lokaciju i cene.

Hotel Putnik se izdvaja i u tom domenu, ali bez namere da „prkosi“ prelepoj prirodi koja ga okružuje. Svoj unutrašnji prostor je prilagodio upravo planinskom ambijentu, kroz spoj modernog i tradicionalnog, tople, prirodne boje i drvo kao ključni materijal. Raspolaže sa 116 soba, od kojih je šest luksuzno opremljeno, a u sklopu hotela je i Superior Vila Putnik, koja nudi šest porodičnih i osam standardnih soba.

Hotel Putnik svojim gostima nudi razne usluge: od dobrog interneta (što je posebno značajno i sve većem broju zaposlenih na daljinu), preko rentiranja kvadova i prodaje ski pasa, pa do SPA centra sa bazenima i saunama, višenamenskog terena na otvorenom, a la carte restorana Stara Vila, parkinga i bankomata.

Odakle krenuti? Najpre bismo istakli specijalitete Stare Vile, poput angus govedine, koja je izrazito sočna i ima specifičan ukus. Ovo meso visokog kvaliteta, u veštim rukama šefa kuhinje i glavnog šefa, na trpezu donosi „eksploziju“ ukusa i aroma, koja će vas okrepiti nakon celodnevnih aktivnosti. To je, jednom rečju, obrok za pamćenje. Takođe, ne smemo zaboraviti ni vrhunske angus ćevape, kao ni prvoklasna vina.

Nakon dobre večere ili ručka, na red dolazi i opuštanje. SPA centar je pravi raj za hedoniste, jer nudi veliki izbor masaža, hamam, razne vrste sauna, fitnes centar. Dakle, dok boravite na Kopaoniku, možete biti aktivni i napolju i unutra. Predlažemo da se opustite u đakuziju, zatvorenom bazenu, ili da iskusite čari finske saune, ruske banje, tapidarijuma, turskog kupatila, sobe za masažu.

Posebna pažnja je usmerena na najmlađe, koji se mogu zabavljati u igraonici, a roditelji za to vreme mogu bezbrižno da završavaju neke druge obaveze. Tu je i teenage sala sa konzolama, pikadom i stoni fudbalom/tenisom, kao i prostrana kongresna sala – pogodna za brojne kompanije i klijente iz cele Srbije i regiona.

Svake godine, Hotel Putnik nudi različite, primamljive akcije, i to tokom cele zimske sezone, a glavna prednost samog objekta je direktni izlaz na stazu Sunčana dolina 1C. Budući da je hotel udaljen svega 700 metara od centra, brzo i lako se stiže do glavnih staza, a tokom rada žičare – iako postoji direktan izlaz na Sunčanu dolinu 1C, Putnik takođe organizuje i prevoz za svoje goste.

Dakle, bilo da ste u potrazi za smeštajem za duži porodični odmor, produženi vikend kao „kratki predah“ od grada ili planirate zanimljivi tim bilding za svoje saradnike i kolege, Putnik može biti vaša „šolja čaja“ i ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -