14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Smrznuta hrana proglašena “hranom godine” u Japanu

Svake godine Gurunavi Research Institute, popularna internet stranica koja se bavi ugostiteljstvom, omogućava pretragu najboljih restorana širom Japana. Pored toga što rangira najbolje restorane, čitaoci mogu saznati koji su to novi trendovi u ugostiteljstvu, i šta se to novo sprema u japanskim kuhinjama

Najbolja hrana u Japanu u ovoj godini je nešto neočekivano. U pitanju nije suši od najkvalitetnije tune, i nije neki desert van ovog sveta, od trešnje koja cveta samo jednom u dvadeset godina. Umesto toga, smrznuta hrana je proglašena hranom godine u Japanu

Najbolja hrana trenutno, jesu smrznute pice i smrznuto meso, sve pakovano u hermetički zatvorenim kesama. Iako je ovo neočekivano, ipak ima smisla. Nagrada ove godine ima za cilj da naglasi i istakne rastuće prehrambene trendove u Japanu.

Prethodni pobednici su uključivali biljnu hranu i kinesku kuhinju. Ovogodišnji pobednik naglašava koliko je pandemija koronavirusa uticala na Japance i njihove prehrambene navike, navodi CNN.

Institut kaže da je pandemija naterala dosta restorana da zamrzavaju svoja jela, uglavnom je to bila hrana za poneti. Metode brzog zamrzavanja omogućile su kuvarima da zadrže i kvalitet i kvantitet, dok su neki otišli i korak dalje, nudili su čak i zamrznut suši.

Aeon, jedan od najvećih lanaca trgovina mešovitom robom u zemlji, u avgustu je otvorio specijalizovanu prodaju hrane pod nazivom @Frozen. Lawson, takođe veliki lanac prodavnica, proširio je svoje kapacitete sa smrznutom hranom u svojim maloprodajnim radnjama. Deserti, pa čak i suši, nalaze se među smrznutim artiklima koji se prodaju.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Tradicionalno, japanske porodice bi obično svakodnevno kupovale sveže povrće i meso među ostalim sastojcima u prodavnici. Međutim, pandemija je promenla takav način života. Pored toga, populacija Japana stari, a velik broj ljudi živi sam. Kupovina namirnica i njihova priprema i kuvanje zahtevaju vreme i trud, a smrznuta hrana pomaže u rešavanju tog problema.

Ovaj uslovno rečeno kompromis je nama na Balkanu dobro poznat, iako se u poslednjim godina proredio jesenji trend kupovine svinjskih polutki ili pilića, gde se sve to pakovalo u tradicionalno velike „sandučare“ zamrzivače.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -