7.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Kopaonik dobija još jednu gondolu

Prema projektu čiji je investitor JP Skijališta Srbije, planirana gondola biće izgrađena na površini od 29 hektara na teritoriji opština Kopaonik i Brzeće

Kopaonik dobija još jednu gondolu. Opština Brus je oglasila javnu prezentaciju projekta za izgradnju kombonovane gondole Mali Karaman u ski centru Kopaonik. Lokacija ove kombinovane gondola Mali Karaman nalazi se na trasi postojećeg ski lifta Mali Karaman na relaciji Mali Karaman-Suvo Rudište.

Kombinovana žičara imaće maksimalnu brzinu od 5 metara u sekundi, i predstavljaće mešoviti odvojivi lift za šest putnika na sedištima i 10 putnika na gondoli. Ukupan kapacitet biće 63 vozila sa 48 sedišta i 15 gondola. Ukupna maksimalna planirana dužina trase žičare je 1.310 metara.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Gondole su posebno dizajnirane, odnosno sve će biti napravljene od materijala koji ne reflektuju svetlost, stakleni delovi biće mat površine ili sa grafikama. Polazna stanica biće Vojni dom, a krajnja Mali Karaman. Ukupno vreme putovanja biće nešto preko 4minuta, naovodi eKapija.

Nova kombinovana gondola ima za cilj nastavak povezivanja korisnika skijališta koji dolaze iz pravca Brzeća do vrha Mali Karaman koristeći gondolu Brzeće-Mali Karaman otvorenu početkom 2021. godine. Na taj način će skijašima i turistima biti omogućeno da lako dođu i do samog centra Suvo Rudište.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -