21.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Da li znate šta sve možete da očekujete od konsijerža?

„Empatija medicinske sestre, posvećenost profesora i strpljenje sveca odlikuju dobrog konsijerža“ – ovako je Tomas Vulf, šef konsijerža u jednom poznatom hotelu u San Francisku, jednom prilikom opisao čoveka koji nikada nema dva ista radna dana. Zanimanje koje je nastalo na ulicama srednjovekovne Francuske i podrazumevalo paljenje uličnih svetiljki, vekovima kasnije postalo je srce hotelijerske industrije. Da li znate zašto?

Kada pomislite na hotelskog konsijerža, verovatno vam je prva asocijacija otmeno odeven profesionalac koji će vam nabaviti karte za rasprodat koncert ili sto u restoranu u kome se rezervacije čekaju i po nekoliko meseci.

Zanimanje koje ne izlazi iz mode

Slobodno se može reći da je ovo profesija sa najširim opisom zanimanja i najdužom listom radnih aktivnosti, koje se verovatno ne mogu sve ni pobrojati. Ipak, svaki konsijerž je uvek prijatan, dostupan, nenametljiv i diskretan, predan svom poslu i spreman da brzo reši i najteže probleme.

Nesvakidašnji zahtevi

 

Širok spektar usluga koje konsijerž može da pruži često dovodi do toga da gosti imaju nesvakidašnje zahteve za jedinstvena, potpuno neobična iskustva, pa je tako, jednom prilikom, Salvador Dali tražio da se u njegovu hotelsku sobu uvede konj, dok je konsijerž poznatog hotela u Njujorku imao zadatak da organizuje gostu skok padobranom, i to dok je on potpuno nag.

Iako se danas putnici tokom putovanja sve više oslanjaju na mobilne aplikacije koje završavaju sve što je potrebno, atribute dobrog konsijerža ne može nadomestiti čak ni najsavremenija tehnologija. Pre svega, on uvek ima dobre kontakte i pristup stvarima do kojih drugi ne mogu da dođu. Privatni koncerti, večere u top restoranima, personalizovani obilasci grada, šta god da pomislite – moguće je.

Bez obzira na to što se konsijerž zanimanje u našoj zemlji još uvek razvija, sve više luksuznih hotela svesno je njegove važnosti. Bor Hotel by Karisma, koji se gradi na Zlatiboru, jedna je od retkih lokacija u Srbiji na kojoj će biti dostupna usluga konsijerža, čime će jedinstven doživljaj uživanja čak i u najmanjim sitnicama početi od momenta rezervacije.

Premium usluga i nesvakidašnje iskustvo uskoro na Zlatiboru  (1)

Ono što možete da očekujete jeste da će vam konsijerž biti dostupan i pre nego što stignete u hotel. On će vam predložiti različite opcije kojima možete ispuniti slobodno vreme, kao što su odlazak u SPA centar, neki od hotelskih restorana, ali i brojne izlete koji će vas oduševiti. Konsijerž Bor hotela prepoznaće šta najviše odgovara vašem senzibilitetu i postaraće se da i do najsitnijih detalja vaš boravak u hotelu bude nezaboravan.

Bez obzira na to da li dolazite na produženi vikend, uobičajeno ili grupno putovanje, proslavu rođendana, porodičan odmor ili ste se odlučili za romantični beg iz grada, budite sigurni da ćete na ovom mestu stvoriti uspomene za pamćenje.

Od momenta vašeg dolaska, možete se u potpunosti opustiti, jer ste u sigurnim rukama!

Bor Hotel by Karisma je hotelski kompleks koji će imati na raspolaganju 93 luksuzne hotelske smeštajne jedinice. Pored vrhunske usluge i inovativnog koncepta koje će nuditi, Bor Hotel by Karisma, biće prepoznatljiv i po dizajnu eksterijera, u potpunosti integrisanim sa prirodnim ambijentom koji ga okružuje.

SPA & Wellness centar, tri restorana, Rooftop i Lobby bar, Cigar lounge – samo su neke od usluga koje će biti dostupne istančanim hedonistima u sastavu Bor hotela.

Otvaranje hotela je planirano na jesen 2023. godine, čime će jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, nastaviti da širi svoje prisustvo na jugoistoku Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -