27.5 C
Belgrade
četvrtak, jun 20, 2024

Muzej viskija prema planu zatvoren 15. januara

Prvi Muzej viskija & bar u Beogradu, ali i u regionu zatvorio se 15. januara. Prema prvobitnom planu projekat je trebalo da bude završen 1. decembra, ali zbog interesovanja posetilaca rad je produžen i tokom novogodišnjih praznika. Izuzetno uspešan projekat od otvaranja je ugostio brojne posetioce iz Srbije i regiona, u autenitičnoj dorćolskoj gradskoj kući s kraja 19. veka

„Stručni vodiči su samo kroz Muzej viskija, ne računajući goste Bara, proveli više od 13.000 posetilaca, od čega je više od 3.500 bilo iz regiona. Svi su imali mogućnost da prošire vidike i saznaju više o istoriji viskija od Mesopotamije do današnjih dana te uživaju u atmosferi nesvakidašnjeg muzeja i ukusima najboljih irskih i drugih viskija. Vikendi su bili rezervisani za muziku i DJ nastupe Oyshe, Mihajla, Une Senić, trija naše poznate muzičarke Nede Nikolić, akustične nastupe i mnoge druge“ rezimiraju iz Muzeja viskija.

Tokom pola godine rada realizovane su edukativne radionice o viskiju i viski koktelima, zatim druženja sa specijalnim gostima iz sveta filma i pozorišta, kao i uzbudljivi koncert Električnog orgazma u bašti Muzeja. Tražio se termin više za organizovane obilaske tokom kojih su posetioci otkrili sve tajne proizvodnje irskog viskija, od izbora sastojaka, fermentacije, destilacije do odležavanja viskija u buradima, a sve to kroz zanimljive priče, eksponate i 3D modele i jedinstvenu degustaciju irskih viskija na kraju svaku ture. Posetu Muzeju posebno je učinio atraktivnim muzejski bar sa 25 različitih vrsta viskija iz svih krajeva sveta, te viski kokteli od kojih su mnoge posetioci ovde probali prvi put.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -