25.1 C
Belgrade
nedelja, jun 23, 2024

Ella, omiljeni robot barista

Ella priprema kafu, ne prima bakšiš, ne pravi pauzu i radi nekoliko puta brže od bilo kog bariste do sada. U pitanju je robot, iskustvo boravka u kafiću bez osoblja koje služi kafu više nije stvar budućnosti.

Ella je omiljeni robot koji u Singapuru radi kao barista, i pravi 4 puta više kafa nego što to običan čovek može. Ella je nastala nakon nekoliko godina eksperimentisanja, ima autonomnu ruku i radi konstantno.

Svi sastojci za kafu se dopune kad je to potrebno, i to se može pratiti preko aplikacije. Sva podešavanja i eventualne greške u radu se mogu automatski ispraviti i rešiti.  Ella zauzima prostor od manje od šest kvadratnih metara i ima mogućnost rada 24 sata dnevno, sedam dana nedeljno.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Ella je kvalitetan sistem koji se sastoji od inovativnog programa i kvalitetnog „hardvera“. Osnovna ideja iza robota je podizanje iskustva ispijanja kafe na viši nivo. To se pre svega obezbeđuje brzinom pripreme i usluživanja, praktičnošću, kvalitetom i doslednošću. Kafa je uvek isto pripremljena i brzo poslužena.

Ovo nije prvi slučaj da se ugostiteljstvo “robotizuje”. Roboti nisu tu da zamene ljude, ljudsko prisustvo je neophodno, roboti samo služe da pomognu. Stručnjaci iz oblasti robotike predviđaju da će sve veći broj zaposlenih u sektoru hrane i pića koristiti neki oblik robotike, posebno u situacijama koje zahtevaju brzu reakciju, kako bi se smanjio stres i pritisak koji zaposleni trpe.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -