6.1 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Zimska čarolija nije samo na snegu: Otkrijte toplinu slovenačkog velnesa

Ovo je doba godine kada odmaramo, praznujemo, uživamo u malim, slatkim ritualima. Upravo takvo iskustvo vas čeka u gradiću ušuškanom podno brda Hum

Ako bi nas neko pitao koju evropsku zemlju je dobro posetiti u bilo koje doba godine, Slovenija bi se zasigurno našla na vrhu te malobrojne, prestižne „liste“. Imali smo priliku da je obiđemo i zimi i leti, i kada je pokrivena snegom, i kada je okupana suncem koje se probija kroz oblake i Alpe.

Slovenija, ili mala Austrija kako je često nazivamo, već dugo je na mapi svetskih turista označena zelenom bojom – kao destinacija koju treba posetiti, ali i kao središte prirodne lepote, čistog vazduha i lekovitih banja.

Ako zimi više preferirate izležavanje, banjanje, saune, ulepšavanje i topao napitak dok napolju veje sneg, umesto zimskih avantura na snegu, onda je za vas kao „poručen“ hotel Thermana Park Laško – moderan, udoban i prefinjen, tako da udovolji svim vašim čulima.

Slovenci, naročito poslednjih godina, intenzivno ulažu u svoje banje i SPA/wellness koncepte, iako oni postoje decenijama unazad i poznati su po svojim lekovitim i estetskim benefitima. Inače, 2021. godine je obim globalnog wellness tržišta iznosio više od 450 milijardi dolara, što dovoljno govori o njegovom potencijalu i potražnji.

U periodu od 2022. do 2030. godine predviđen je rast svetskog wellness-a od skoro 10 odsto. Ali, to ne znači da je svaka ponuda vredna vaše pažnje i novca.

Trenutno su najpopularnija mesta koja nude spoj tradicije i modernosti, poput Thermane Laško, smeštene u istoimenom banjskom gradu, na reci Savinji.

Iako mnogima najpoznatiji po pivu, grad Laško nudi mnogo više od toga, te je vremenom postao jedna od najposećenijih toplica u Sloveniji. Ono što izdvaja Terme Laško jesu specijalno kreirani programi, prilagođeni pojedincima, ali i porodicama.

Hotelski kompleks sa kojim vas sada upoznajemo pruža nesvakidašnji mir, budući da je zaklonjen brdima, među kojima se ističe uzvišenje Laški Triglav. Panoramski pogled sa ove visine je iskustvo koje morate doživeti, ne može se opisati rečima.

Potom, kada se nadišete svežeg, čistog vazduha i isprobate kulinarske specijalitete iz ove regije, možete komforno uživati u lekovitim svojstvima termalne vode Laško, koja dolazi sa izvorišta dubine 160 metara, sa temperaturom od 32 do 35° C. U sastavu Thermana Park Laško su svakako i termalni, velnes i SPA centar, kao i posebna ponuda za mališane.

Nesvakidašnji novitet koji pruža ovaj slovenački dragulj ispod Huma jeste dečji velnes, koji podrazumeva usluge „princezin manikir“, zatim masažu čokoladom, „negu lica za princeze“, dostupne dečici uzrasta, već od 5 pa do 13 godina. A dok vaše princeze uživaju, vi se možete počastiti sličnim tretmanima ili odabrati svoj Wellness dan. Takođe, za dame je osmišljen specijalni program Ladies day sa đakuzijem.

Posebnu pažnju privlače tematski kreirane prostorije, poput Ayurveda centra, gde se gosti susreću sa autentičnim orijentalnim pristupom, zasnovanim na holistici. Tu je i „duh“ sa Tajlanda, kao i razne druge klasične masaže koje će upotpuniti vaš zimski odmor ove i svake naredne sezone.

Za ljubitelje saune, tu je 7 prostorija, počev od finske, preko parne, pa do infracrvene, laconium i sanarium saune, a u pauzama se možete osvežiti u bazenima ili uživati u desertima, ukusnoj hrani i kafi, dok napolju tiho veje sneg. Otkrijte slovenački hedonizam!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -