11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Venecija odlaže naplatu ulaza u grad

Venecija je objavila zvaničan datum od koga će turisti morati unapred da rezervišu svoju posetu gradu. Osim obavezne rezervacije, oni još uvek neće morati da plate ulaznice iako je to već dugo bilo najavljivano

Venecija i dalje odlaže naplatu ulaza u grad, turisti još uvek neće morati da kupuju ulaznice kako bi posetili ovaj mediteranski biser. Gradsko veće je odložilo svoje planove jer nastavlja da radi na logističkim pripremama, a planirano je odlaganje naplate ulaska bar još šest meseci.

Sistem rezervacija je trebalo da bude aktiviran 16. januara 2023. u nadi da će se olakšati problemi prekomernog turizma koji opterećuju Veneciju. Međutim, to se još uvek nije desilo. Šta je sada aktuelno, ko mora da rezerviše kartu za posetu Veneciji, kakvi su uslovi ulasaka?

Putnici koji planiraju da posete Veneciju moraće obavezno da registruju svoju posetu. To važi za sve turiste, posebno one za turiste koji dolaze na jednodnevan izlet. Turisti koji budu ostvarili bar jedno noćenje neće morati da plate ulaznicu. Posetioci koji dolaze i javnim i privatnim prevozom moraju unapred da rezervišu.

Turisti koji posećuju okolna ostrva kao što su Burano i Murano takođe će morati da se registruju i plate ulaznicu. Jedna ulaznica važi za sve, i za Veneciju i ostrva. Stanovnici okoline, računajući Veneto regiju, biće izuzeti od plaćanja ulaznice, kao i studenti.

Gradske vlasti su saopštile da neće biti ograničenja u broju posetilaca, već će samo biti povećana cena ulaznice ukoliko se dostigne određeni broj posetilaca određenog dana.

Sistem onlajn rezervacija biće dostupan na više jezika, a nakon rezervacije, posetioci dobijaju QR kod koji služi kao njihova karta. Očekivana cena ulaznica za Veneciju bi se kretala od 3 do 10 evra u zavisnosti od sezone.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Venecija će biti prvi grad koji će uvesti eksperimentalni sistem napravljen ne da bi se smanjio broj turista, već da bi se omogućio bolji transfer ljudi kroz grad kao. To bi u velikoj meri takođe povećalo i kvalitet turizma. Ukoliko turisti zaborave da rezervišu kartu plaćaju punu cenu bez obzira na sezonu, i eventualnu kaznu od od 50 do 300 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -