19.9 C
Belgrade
ponedeljak, maj 27, 2024

CNN: Sve lepote Hrvatske, Kvarner posebno čaroban

Ove godine Hrvatsku je posetio rekordan broj turista iz celog sveta. Upravo zbog toga CNN u svojoj reportaži govori o svim lepotama ove zemlje. O mestima gde su Grci i Rimljani, Mlečani, Austrougari i Italijani ostavili traga na arhitekturi, jeziku i hrani, kao i o neverovatnoj prirodi. Posebna pažnja je posvećena Istri i Kvarneru

Poznata medijska kuća CNN je u svojoj poslednjoj reportaži pokušala da nabroji sve lepote Hrvatske. Osim već dobro poznatih turističkih destinacija, oni istoču da treba posetiti i manje poznate bisere, skrivene plaže, male gradove na obali kao i ostala mesta sa bogatom kulturom i istorijom.

Pored Dubrovnika, koji je verovatno i najpoznatii, na listi CNN-a našli su se i Istra, Opatija, Rijeka, Krk, Cres, Lošinj i Rab. U reportaži se savetuje putnicima da krenu na put duž obale, kako bi otkrili neke od najprivlačnijih destinacija u zemlji. Dok južna Dalmacija dobijaja najveći deo pažnje javnosti, istarsko poluostrvo sa ostrvima i kvarnerska obala otkrivaju druge strane bogate hrvatske kulture i istorije.

Posebno je pohvaljena gastronomija Hrvatske, kao i svi autohtoni domaći proizvodi. Tartufi, maslinovo ulje i školjke u Istri, riblji specijaliteti na Kvarneru, creska jagnjetina, istarska malvazija i teran i krčka žlahtina samo su deo bogate ponude koji se pominje u reportaži.

Blogeri iz Srbije na Kvarneru, saznajte više.

Nakon predaha u lokalnim restoranima, CNN predlaže posetu drevnim rimskim ruševinama, venecijanskim selima i habsburškim gradovima. Pored istorije, tu je i  uživanje na plažama koje se protežu duž obale Istre do Opatije i obala Kvarnerskog zaliva.

Regija Kvarner na relativno malom području u jednoj slici ima mnogo priča. To je upravo ono što je čini jedinstvenom, savršenom kombinacijom primorja, ostrva i gorja. Tu je takođe i Pula, Rovinj, Grožnjan, Motovun kao i ostala sela i vinogradi u unutrašnjosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -