11.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Napušteni svetionik postao hotel

Svetionici su u poslednjim decenijama dobili još jednu ulogu. Oni su pored svoje standardne uloge u pomorskom saobraćaju postali sve traženije turističke destinacije za one koji žele da provedu godišnji odmor u tišini i izolaciji. Takvi gosti najčešće biraju usamljene rtove ili nenaseljena ostrva na kojima se nalaze svetionci daleko od sveta

Turisti koji žele samoću i odsutvo sveta sada imaju mogućnost da odaberu jedan od najusamljenijih objekata za smeštaj. Napušteni svetionik Frying Pan Tower je postao hotel. Ovaj svetionik je podignut šezdesetih godina prošlog veka kako bi zamenio brod svetionik koji je više od 100 godina bio usidren tridesetak kilometara od Soutporta u Severnoj Karolini.

Frying Pan Tower je postavljen na metalnu konstrukciju koja je nekad bila platforma za eksploataciju nafte. U početku ga je održavala i opsluživala posada Obalne straže Sjedinjenih Država, a kasnije je automatizovan kako bi postao potpuno autonoman. Svetionik je 1992. godine potpuno ukinut.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Nakon samo šest godina svetionik je prodat po ceni od 85.000 dolara kako bi bio preuređen u hotel. Danas je on popularan turistički bed and breakfast objekat sa osam soba. O njegovoj popularnosti dovoljno govori cena, vikend na ovom svetioniku iznosi oko 1500 dolara po osobi. To samo potvrđuje da tišina i mir imaju cenu.

Da, treba reći da se do njega dolazi brodom, a ček-in se radi iz korpe koju dizalica donosi do platforme na kojoj se i nalazi hotel. Ovaj turistički sadržaj nije samo predviđen za turiste koji žele samoću. Ti turisti takođe moraju da budu hrabri i neustrašivi, što se i vidi na snimku.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -