2.5 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

Feran Adria ponovo otvara El Bulli

El Bulli 1846, novi restoran svetski poznatog šefa Ferana Adrie, otvoriće ponovo svoja vrata u junu ove godine. Još od kako je 2011. zatvorio svoj revolucionarni restoran u Kataloniji, Adria je nekoliko puta najavljivao njegovo ponovno otvaranje. Da li je svet spreman?

Feran Adria ponovo otvara čuveni restoran El Bulli. Možda i najpoznatiji šef današnjice je zatvorio vrata svog legendarnog restorana u julu 2011. godine kako bi se fokusirao se na druge projekte.

El Bulli je bio globalna kulinarska senzacija, osvojio je tri Mišlenove zvezdice i pet puta je proglašavan za najbolji restoran na svetu, što je rekord koji je izjednačio restoran Noma u Kopenhagenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAVIAROLI – Official (@caviaroli)

Adria je svojim pristupom promenio čitav koncept u gastronomiji, samim tim i filozofiju pripreme i filozofiju fajn dajninga. Adria je osnovao institut za istraživanje hrane, koji je iznedrio razne događaje, radionice i nove svetske nade.

Montadito, svi ukusi Španije na komadu hleba, saznajte više.

Gastronomsko iskustvo u restoranu El Bulli 1846 će morati da se rezerviše unapred. Za svaku večeru će biti potrebno da se kupe ulaznice. Otvaranje je zakazano za jun 2023. godine, a prodaja ulaznica još uvek nije počela. Taj termin je odabran jer tad treba da bude zatvoren restoran Enigma njegovog brata Alberta. Planirano je da zajedno rade u novom restoranu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -