2.7 C
Belgrade
nedelja, 10 decembra, 2023

Kapadokija, bajkoviti predeo prekriven snegom

Kapadokija se nalazi u pokrajini Nevšehir u centralnoj Anadoliji, najpoznatija je po svom pejzažu koji kao da nije sa ove planete. Ovaj region se može najbolje upoznati iz korpe balona, što i jeste jedan od najpoznatijih turističkih sadržaja

Bajkoviti dimnjaci prekriveni snegom i maglom u regionu Kapadokija postali su izuzetno atraktivni za turiste u zimskom periodu godine. Tada kada čitav kraj podseća na predeo iz bajke, jer se radi o jednoj od najfotogeničnijih lokacija na svetu. Iako su turisti navikli da je posećuju leti, Kapadokija je podjednako impresivna i u hladnom periodu godine.

Cela oblast je dekorisana fantastičnim reljefnim formacijama koje je oblikovao beli vulkanski pepeo. Mnoge od ovih kamenih formacija su pretvorene u smeštaj za turiste, pa je Kapadokija zbog ovog autentičnog smeštaja još više primamljiva, autentična i sjajna!

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Kapadokija je zimi savršena za ljubitelje aktivnog odmora. Posebno je atraktivna šetnja po snegu, kao i ostale aktivnosti na otvorenom. Sneg ne pada svaki dan, i nije gust toliko da otežava kretanje, pa je zbog toga zima savršeno godišnje doba za istraživanje i otkrivanje ovog regiona.

Većina turista bira pećine za svoj smeštaj. Mnoge od njih su otvorene samo za posetu, ali hoteli u pećinama su posebno atraktivni, sa kaminima, udobnim krevetima i rustikalnim dekorom. Ove pećine su popularne u celoj Kapadokiji, a postoji nešto stvarno jedinstveno u boravku u njima kada je temperatura malo niža.

Pored toga, treba istaći činjenicu da je zima jedno od najjeftinijih doba godine za turističku posetu Kapadokiji. Tada ima manje turista, ture i sadržaji su pristupačniji, a 2svi čarobni pejzaži čekaju samo na vas.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -