17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Hoteli za odrasle, novi trend u turizmu

Ma koliko to neobično i za neke potpuno besmisleno bilo, hoteli koji nude svoje usluge samo odraslim osobama postaju sve popularniji u svetu. Njihove usluge su namenjene osobama koje žele odmor samo za sebe, i takvi hoteli pružaju svojim gostima priliku da se opuste u privatnosti

Hotel je oduvek predstavljao oazu za porodične odmore, posebno zbog toga što nudi kompletnu uslugu. To je naročito važno za roditelje sa malom decom, jer u hotelima imaju svu potrebnu negu i sadržaje. Njima je na raspolaganju sve neophodno, od hrane do prostora koji su predviđeni za decu. Međutim, nisu svi menadžeri hotela u svetu takvog mišljenja. Hoteli za odrasle su novi trend u turizmu, i postaju sve popularniji.

Mnogi hoteli takve vrste su smešteni na romantičnim lokacijama, od privatnih farmi i ostrva do velelepnih istorijskih palata. Večere uz sveće, spa tretmani u sobi, privatni bazeni i vrhunski fajn dajning samo su neki od sadržaja koje nude. Takvi odmori su namenjeni osobama koje traže samoću. S druge srane, postoje hoteli koji nude sasvim suprotno iskustvo. Tu su privatni klubovi i zabave koje pružaju živopisnu atmosferu za ljubitelje avanture i noćnog života.

U Španiji ima sve više hotela koji zabranjuju ulazak deci u cilju obezbeđivanja mira i tišine gostima. Takvu odluku zaista puno ljudi smatra nepravednom. Prvi takav hotel je Hotel Neptuno na kanarskom ostrvu Gran Kanaria koji nema apsolutno nikakav sadržaj u svom sastavu koji bi bio predviđen najmlađim gostima, od soba do restorana.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

U prilog tome govori i internet portal Adults Only Holidays koji nudi isključivo aranžmane u objektima širom sveta u kojim ne možete boraviti ako imate decu. Na stranu roditelja stala su brojna udruženja koja štite i ljudska prava i prava potrošača. Hotelijeri pravdaju ovakav potez jednostavnom činjenicom da se javlja sve veća potražnja za takvim hotelima.

Osim toga, hoteli nude i plaže i luksuzne apartmane sa određenim sadržajima koji su namenjeni isključivo odraslim osobama. Od sadržaja, treba izdvojiti posebnu literaturu za odrasle, kao i određene aktivnosti koji treba da „zabave“ parove ili da eventualno rasplamsaju žar ugašene ljubavi kod bračnih partnera.

Ostaje nam da vidimo u narednom peridu da li se radi o prolaznom trendu ili zaista o realnoj potrebi turista.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -