10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Zbogom mamurluku, stiže sintetički alkohol

Glavobolja, mučnina, problem sa stomakom…sve su to dobro poznati simptomi mamurluka. Od kad postoji alkohol, od tada postoji i mamurluk. Upravo zbog toga je stručni tim Imperijalnog koledža u Londonu pokušao da napravi nešto slično alkoholu, samo bez pratećih neugodnih pojava. Da li je mamurluku konačno došao kraj?

Alcarelle je ime novog jedinjenja koje je nastalo u laboratoriji u Londonu. U pitanju je prva registrovana sintetička zamena za alkohol. Ovaj proizvod treba da obezbedi uživanje u piću bez bojazni za zdravlje, sintetički alkohol treba da kaže istorijsko zbogom mamurluku, navodi Drinks Business.

Za sada je ovaj proizvod u fazi testiranja, kako bi omogućio uživanje u prijatnim efektima alkoholnih pića, bez negativnih posledica kao što je mamurluk. Nakon ispitivanja, ukoliko se pokaže da je u potpunosti bezbedan za ljudsku upotrebu, možemo očekivati da se nađe u prodaji za oko 5 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scarlett Wrench (@scarlettwrench)

Montadito, svi ukusi Španije na komadu hleba, saznajte više.

Alcarelle ne izaziva fiziološke promene kao etanol, koji se nalazi u običnom alkoholu. Pored toga, ne izaziva zavisnost, navode stručnjaci. Ova supstanca neće u potpunosti zameniti stari dobri alkohol. Ona samo treba da pomogne ljudima koji su morali do sada da da biraju između apstinencije i konzumiranja alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -