19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Michelin priznanja za 17 beogradskih restorana

Vlasnici i šefovi kuhinja 17 renomiranih objekata dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja potvrđuje kvalitet, raznolikost i kreativnost hrane i usluge koju nude

Turistička organizacija Srbije (TOS) i METRO CASH&CARRY Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, uručili su pločice restoranima koji su se našli u okviru Michelin Vodiča za Beograd za 2023. godinu. Vlasnici i šefovi kuhinja 17 restorana dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja njihovim gostima pruža prepoznatljiv pokazatelj kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluga koje nude.

Priznanja nagrađenim ugostiteljima uručili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine, Marija Labović, v.d direktorka Turističke organizacije Srbije i André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO CASH&CARRY Srbija, kao zvanični partneri Michelin Vodiča za Beograd.

U Michelin Vodiču za Beograd za 2023. godinu u kategoriji preporučenih nalaze se: SkyLounge, Metroplitan Grill, Twenty Two kao novonagrađeni restorani, kao i Bela Reka, Comunale, Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Lagouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square, koji su se našli i u prošlogodišnjoj selekciji. U okviru druge selekcije od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni, ponovo je dobio restoran Iva New Balkan Cousine. Restoran Bela Reka se i dalje ohrabruje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

Svečana dodela je organizovana u prostorijama Turističke organizacije Srbije, koja je tokom prethodnih godina uložila izuzetne napore u internacionalnu promociju srpske gastronomije i turističkih potencijala i dolazak Michelin Vodiča u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -