20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Vinitaly 2-5. april 2023.

Vinitaly je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržištu. Vinitaly se održava u Veroni, svetskoj prestonici vina, i ima istinski međunarodni karakter. Obuhvata ceo globalni lanac snabdevanja vinom već 55 godina. U trajanju od četiri dana Vinitaly je fokusiran na promovisanje odnosa između proizvođača, kupaca i zainteresovanih strana, kao i na razmenu iskustava i veština

Izlagači imaju priliku da promovišu svoje proizvode sektorskim operaterima u dinamičnoj atmosferi i kroz sastanke “jedan na jedan”. Vinitaly je najbolji način da unaprede svoje poslovanje tako što će upoznati potencijalne italijanske i međunarodne klijente, povezujući se sa vrhunskim tržišnim profesionalcima koji žele da saznaju više o njihovim proizvodima.

Nakon restartovanog izdanja iz 2022. godine sa više od 400 događaja i 1000 B2B sastanaka, na kome je učestvovalo 4.080 izlagača iz 36 država, više od 25.000 internacionalnih kupaca i skoro 90.000 posetilaca, ove godine Vinitaly 55 je spreman da dočeka vinski biznis u okviru događaja, tematskih oblasti i međunarodnih takmičenja.

Tematske oblasti 2023

Vinitaly Bio: Izložba posvećena sertifikovanom organskom vinu proizvedenom u Italiji i inostranstvu.

Međunarodna vinska sala: izložba posvećena međunarodnoj proizvodnji vina. Degustacioni prostor će biti domaćin velikog broja vođenih degustacija koje organizuju kompanije ili nacionalne institucije kako bi predstavili vina i žestoka pića sa pet kontinenata.

Vinitaly Mixology: izložbeni prostor posvećen umetnosti miksologije i kreacijama na bazi vina, likera i žestokih pića. Biće održani master kursevi na kojima talentovani barmeni pričaju o tome kako nastaju kokteli i njihovi sastojci, radionice na visokom nivou i novi trendovi.

Mikro Mega vina: područje posvećeno malim vinarijama sa visokokvalitetnim nišnim obimima proizvodnje napravljenim od italijanskih i međunarodnih sorti grožđa.

U saradnji sa Vinitaly

Uz Vinitaly se održavaju i sledeći programi:

Enolitech: izložba za tehnološki lanac snabdevanja i dizajn primenjen na svet vina, ekstra devičanskog ulja i pića. Enolitech obuhvata Vinitaly Design, oblast posvećenu profesionalnim dodacima, nameštaju za vinarije, vinskim barovima, restoranima i ambalaži.

Sol&Agrifood: izložba kvalitetne agro-hrane. Avantura čiji su protagonisti vrhunski proizvodi, proizvođači i lokalna područja. Sol&Agrifood takođe ugošćuje Xcellent piva i B/open, izložbu sertifikovane organske hrane. Sol&Agrifood je takođe dom istorijskog i prestižnog međunarodnog takmičenja Sol d’Oro, nagrade Golosario, vođenih degustacija, prezentacija i seminara.

Vinitaly događaji

Vinitaly promoviše kontakte između operatera i proizvođača kroz brojne događaje organizovane i vođene u okviru Veronafiere i širom sveta. Pored Vine2Vine (Vinitaly wine business forum održan u novembru), tu su i sledeći događaji:

  1. mart 2023: Međunarodno takmičenje u ambalaži, takmičenje nagrađuje najbolja pakovanja vina, žestokih pića, likera, piva i ekstra devičanskog maslinovog ulja, prilika za diskusiju o trendovima i inovacijama u dizajnu i ambalaži.

28-30. mart 2023: 5 StarWines The Book & Wine Without Walls, nagrađuje kompanije koje ulažu u kontinuirano poboljšanje kvaliteta proizvoda.

  1. april: Operawine – najbolja italijanska vina, Vinitaly Grand Tasting, ekskluzivni događaj koji pruža specijalizovanim operaterima iz celog sveta priliku da upoznaju italijanske vinare odabrane od strane prestižne američke publikacije Wine Spectator.

Vinitaly sve više postaje digitalni sajam

Inovacije i tehnologija podržavaju izlagače u promociji i komunikacijskim uslugama, organizaciji događaja i uslugama za pojednostavljenje rada štandova:

– Prostor za B2B sastanke između proizvođača i operatera velike maloprodajne distribucije

– Poslovno mesto za međunarodne kupce. Home to Taste&buy: B2B sastanci koje organizuje Vinitaly između izlagača i kupaca koje je izabrao Veronafiere

Vinitaly je sjajna vinska zajednica zahvaljujući Vinitaly Plus, višejezičnom mestu za sastanke na mreži, aktivnom tokom cele godine, koje je dizajnirao i izgradio Vinitaly, gde se proizvođači i profesionalci u trgovini mogu sastati koristeći prednosti digitalnih i inovativnih alata. Štaviše, Vinitaly komunicira 365 dana godišnje putem kanala društvenih medija i bloga. Naši mediji prezentuju vesti o svetu Vinitaly i šire kulturu vina prenoseći tržišne trendove kroz jedinstvenost protagonista sektora.

Ulazak u Vinitaly sistem znači stvaranje mogućnosti za strateški prodor na međunarodna tržišta tokom dana sajma, kao i tokom cele godine.

Konačno, Vinitaly i grad Verona pozivaju ljubitelje vina u istorijski centar Verone, jednu od najvažnijih prestonica vina na svetu. Ovo je apsolutno „obavezna“ stvar za sveljubitelje vina. Dok se sam izložbeni centar fokusira na posao, potrošači će uživati u ovoj avanturi otkrivajući vino kroz degustacije, itinerare i obilaske sa vodičem, pozorišta i druge događaje koji se fokusiraju na vino. Stvarnost koju treba doživeti u potpunosti!

Svi poslovni posetioci (uvoznici vina i hrane, hoteli, restorani, barovi i ketering), koji bi želeli da dobiju besplatnu poslovnu ulaznicu za Vinitaly moraju pojedinačno kontaktirati zvanično predstavništvo Veronafiere za regiju Alpe-Jadran, Poljsku i Tursku, tako da na web stranicama predstavništva (www.mz-consulting.org) popune i pošalju zahtev za ulaznicu. Primaćemo samo poslovne zahteve i to najkasnije do 25. 3. 2023.

MŽ Consulting & Fairs – Predstavništvo za područje Alpe-Jadran, Poljsku i Tursku, Grčarevec 8, 1370 Logatec, Slovenija, tel. 00 386 1750 94 90,

www.mz-consulting.org; info@mz-consulting.org

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -