15.5 C
Belgrade
utorak, april 16, 2024

Vogue: Istra možda i bolja od Toskane

Poznati magazin Vogue je posvetio svoju reportažu Istri, gde je izdvojio nekoliko destinacija koje moraju obavezno da se posete. Svaku od destinacija krasi prelepa priroda, ali takođe i gastronomske čarolije koje bi trebalo da budu izgovor za dolazak u Istru

Magazin Vogue je u svojoj reportaži pod naslovom Toskana, pomeri se – zašto bi Hrvatska trebala biti na svačijem radaru naveo nekoliko razloga zašto je Istra možda i bolja od Toskane. Najbolje od svega je prema pisanju magazina vino.

Kad pomislite na Hrvatsku, vino možda nije prva stvar koja vam padne na pamet. Osim tirkiznih plaža i istorijskih gradova koji su učinili Hrvatsku omiljenom letnjom destinacijom, agrarno bogatstvo uključuje hektare stogodišnjih vinograda i maslinika koji prekrivaju strme padine i zelene doline.

Prošle godine Hrvatska je na prestižnom Decanter World Wine Awards ostvarila rekord. Osvojila je tri platinaste i 16 zlatnih medalja, što je podstaklo još veći interes za vina malih serija. Danas, sa sve većim međunarodnim fokusom na svojih 130 autohtonih sorti grožđa, zemlja konačno dobija svoje priznanje kao destinacija za ljubitelje vina.

Uz ovaj procvat vinarstva, nova generacija dizajnerski naprednih hotela i moderna infrastruktura olakšali su boravak u četiri glavne hrvatske vinske regije. Čak dve od njih su smeštene na obali. Popularnosti Hrvatske je doprineo i ulazak u evro i Šengen zonu.

Daleke destinacije kao životni stil, saznajte više.

Vogue od destinacija za ljubitelje vina izdvaja Konavle, Istru i Pelješac. Od prirodnih lepota, novinarka je pisala o rečnim slapovima i pešačkim stazama, idiličnim gradovima i porodičnim farmama. Istra je dobila nadimak nova Toskana zbog talasastih brežuljaka prošaranih maslinicima, vinogradima i šumama prepunim tartufa, navodi novinarka Vogue magazina.

Istra je zbog svog položaja uvek spajala mediteranski sa kontinentalnim delom zemlje. Upravo u tom „braku“ spojili su se na najbolji način suprotne kulture i uticaji, na čemu se i bazira raznolikost i bogatstvo gastronomske ponude ovog poluostrva.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -