4.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Najskuplja čokolada na svetu

Cene uvek imaju više veze s marketingom, ulepšavanjem i promocijom nego sa samim proizvodom. Takav slučaj je i sa čokoladom, verovatno najpoznatijom poslasticom na svetu. Neke od njih imaju zaista apsurdno visoke cene. Zbog čega je to tako?

Najskuplja čokolada na svetu Le Chocolat Box svoju neverovatnu cenu duguje tome što nudi više od same čokolade. Jedna kutija ove čokolade košta čak 1.5 miliona dolara. Iako se radi o izuzetno kvalitetnoj poslastici, cena je neverovatna zbog dodataka koji dolaze uz kutiju.

Kompanija Lake Forest Confections uz ovu čokoladu pakuje i ekskluzivan dizajnerski nakit koji potpisuje Simon Katz, vlasnik Simons Jewellers radnje iz Sent Luisa.

Nakin koji dolazi uz čokoladu je u stvari i zvezda pakovanja, imajući u vidu da pojedini primeri uključuju ogrlice, minđuše, narukvice i prstenje prekriveno zlatom, dijamantima, smaragdima, safirima i ostalim dragim kamenjem.

Zamalo bez ćevapa u Mišlenovom vodiču, saznajte više.

Iako je sama cena neverovatna, Le Chocolat Box je uglavnom bio promotivni trik. Simon Jewellers je iskoristio je medijski publicitet oko kutije kako bi skrenuo pažnju na svoje proizvode. U tome je naravno i uspeo, više je bilo polemike oko nakita nego oko same čokolade koja je nepravedno zapostavljena.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -