17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Najbolje plaže u 2023. godini

Tripadvisor je u sklopu svoje godišnje nagrade Travellers’ Choice Awards objavio listu najboljih plaža za ovu godinu. Interesantno je navesti da se među prvih deset nalaze samo dve plaže iz Evrope, dok je plaža u Brazilu zauzela prvo mesto

Tripadvisor je analizirao desetine miliona recenzija u proteklih 12 meseci. Gledajući kvalitet i kvantitet ocena za doživljaje na plaži, Tripadvisor je uspeo da odredi koje su to najbolje plaže u 2023. godini po izboru putnika. Ova lista ima za cilj da pruži smernice i savete za sve one koje žele da samostalno isplaniraju nezaboravna putovanja ove godine.

Sa svetskim popisom plaža koje obuhvataju Ameriku, Afriku, Evropu, Aziju i južni Pacifik, ovo je zaista raznolik globalan izbor. Od kristalno čistih voda Kariba do surovih litica i dramatičnog crnog peska Islanda, ovogodišnja lista zaista daje putnicima širom sveta priliku da pronađu svoju omiljenu plažu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maior Viagem (@maiorviagem)

Destinacije na ostrvima su izuzetno popularne ove godine, a gotovo tri četvrtine od najboljih plaža na svetu se nalazi na udaljenim lokacijama. Pobednici se protežu od popularnih plaža Havaja i Kariba do skrovitih obala Fernando de Noronha u Brazilu i ostrva Havelock u Indiji, navodi TravelDailyNews.

Ošljak- porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Plaža Baia do Sancho se nalazi na prvom mestu, u pitanju je destinacija koja je napredovala za šest mesta u odnosu na prošli godinu. Smeštena je na brazilskom ostrvu Fernando de Noronha, u arhipelagu brojnih vulkanskih ostrva. Baia de Sancho nije poznata samo po savršenoj tirkiznoj vodi i beloj peščanoj plaži, već i po egzotičnom nizu divljih životinja. Putnici mogu videti morske kornjače, raže, delfine, pa čak i ajkule u vodi oko ostrva.

Najbolje plaže u 2023. godini prema izboru Tripadvisor-a su:

  1. Baia do Sancho – Brazil

2. Eagle Beach – Aruba

3. Cable Beach – Australija

4. Reynisfjara – Island

5. Grace Bay – Karibi

6. Praia da Falésia – Portugal

7. Radhanagar – Indija

8. Spiaggia dei Conigli – Italija

9. Varadero – Kuba

10. Ka’anapali – Havaji

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -