28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Postanite pčelar na jedan dan na odmoru u Grčkoj

Da li ste se ikad pitali šta je potrebno da postanete pčelar, i kako izgleda taj jedinstven i plemenit zanat, za mnoge i način života? Ukoliko vas to zanima, Grčka ima ponudu za vas. Od sada možete provesti jedan dan kao pčelar dok ste na odmoru

U Grčkoj je u cilju privlačenja turista organizovan jedan poseban turistički sadržaj. Na Halkidikiju na odmoru možete postati pčelar na jedan dan, i možete da steknete praktično iskustvo kako treba brinuti o pčelama. Ovaj sadržaj je takođe važan zbog razumevanja važnosti pčelarstva i zašto je pčela izuzetno značajna za okolinu.

Halkidiki je regija severne Grčke poznata po prelepim plažama i zapanjujućim prirodnim krajolicima. Pored toga, regija je poznata kao dom za jednu od najvećih populacija pčela na svetu. To je čini savršenom destinacijom da postane pčelar na jedan dan.

Turisti mogu naučiti osnove pčelarstva, uključujući kako da naprave i održavaju košnicu, da prepoznaju različite vrste pčela i da sakupljaju med. Oni takođe imaju priliku da probaju med direktno iz košnica.

Postanite pčelar na jedan dan na Halkidikiju

Svako dobija odelo i par rukavica, što je dizajnirano tako da vas zaštiti od uboda pčela, kako bi pomoglo prilikom rada sa njima. Nakon demonstracije stručnjaka, svako dobija priliku da samostalno isproba svoje veštine i vidi da ima „ono“ što je potrebno da postane pčelar.

Nakon novog iskustva, degustirate med koji ste sami sakupili i nosite sa vama teglu svežeg meda kao suvenir. Ovo je sjajan način da se prisetite svog iskustva i podelite ga sa svojim prijateljima i porodicom.

Ošljak – porodična oaza na Jadranu, saznajte više.

Passion Honey je kompanija u Halkidikiju koja nudi pčelarska iskustva za one koji su zainteresovani da saznaju više o tom zanatu. Kompanija nudi obilazak svog pčelinjaka, koji uključuju posete njihovim košnicama, demonstracijama i degustaciji meda koji proizvode. Ture su obrazovne i interaktivne, a posetiocima pružaju priliku da se upoznaju sa životom pčela.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -