17.9 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Akcija spasavanja ruralne Italije se nastavlja

Predivan italijanski gradić prodaje kuće za useljenje po izuzetno povoljnim uslovima. Ovaj eksperimentalni projekat je razvila seoska opšina kako bi putem internet izložbe prikazala tipične kuće istorijskog središta koje vlasnici prodaju po vrlo konkurentnim i pristupačnim cenama. Njihova deviza je jeftino, brzo i veselo

Grad na jugu Italije, Bikari (Biccari), poslednji je u nizu gradova koji nude svoje napuštene kuće u pokušaju da preokrenu trend depopulacije uzrokovane masovnim iseljavanjem meštana. Decenije odlaska ljudi u potrazi za poslom desetkovale su nekadašnju populaciju grada. Za ovaj deo Italije nema odmora, akcija spasavanja ruralne Italije se nastavlja.

Mnogi od nas su maštali o kupovini kuće u ruralnim delovima Italije. Ako je takav slučaj i kod vas, Bikari ima odličnu ponudu. U romantičnom selu u Pulji možete da kupite neku od trošnih kuća za nešto više od jednog evra. Uz vrlo malo ulaganja možete uživati u lepom mestu, zdravoj okolini, gostoljubivoj zajednici i ukusnoj hrani.

Bikari, duboko u jugoistočnoj regiji Pulja, prodaje trošne domove po ceni od 1 evra, ali za razliku od drugih gradova, ima i povoljne ponude za kuće koje su spremne za useljenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InfoPoint Biccari (@biccariinfopoint)

Cene praznih kuća po sistemu ključ u ruke, kreću se već od 7.500 evra, a većina je u rasponu od 10.000 do 13.000 evra. Prodaja je deo misije gradonačelnika da spasi svoj rodni grad. U gradu danas ima jedva 2.000 stanovnika i depopulacija je otvorena rana, stalni fenomen.

Oni koji se nagode za oronulu kuću od jednog evra moraju uplatiti garanciju u iznosu od 3.000 evra koja će biti vraćena nakon završetka radova u trajanju do tri godine.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Bikari se može pohvaliti impresivnim položajem. Nalazi se na granici između tri regije, Pulje, Molizea i Kampanje i okružen je divljim planinama, gustim šumama i maslinjacima. Prava i romantična Italija je sada praktično na dohvat ruke.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -