3.2 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Najskuplje siti brejk destinacije Evrope

Početak proleća je tradicionalno rezervisan za putovanja, naročito za siti brejk. Takva putovanja su obično kraća, traju tek nekoliko dana, i pružaju neophodan odmor i avanturu nakon dosadne zime. Koje su to najskuplje destinacije na koje treba obratiti pažnju ovog proleća?

Internet stranica Jersey Island Holidays je u svom poslednjem izveštaju izdvojila najskuplje siti brejk destinacije Evrope. Takva putovanja su obično rezervisana za dvoje i za jedan vikend, i po svemu sudeći mogu u velikoj meri ugroziti kućni budžet. Među najskupljim se, očekivano, nalazi jedan grad iz Švajcarske, u pitanju je Cug.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Istraživanje je obuhvatilo najskuplje evropske gradove za romantično dvodnevno putovanje. Najskuplji je grad Cug u Švajcarskoj, sa prosečnom cenom od 1.150 evra. Najveći deo novca odlazi na smeštaj, čak 355 evra, dok drugi najveći odlazi na letove koji u proseku koštaju oko 300 evra. Večera u restoranu iznosi oko 120 evra po osobi.

Ostale evropske destinacije na listi su takođe “papreno” skupe. Putovanje na Island košta oko 1.085 evra, dok će odlazak u Norveški grad Tromso koštati 1.022 evra za samo dva dana. Nešto jeftiniji gradovi su Nica u Francuskoj i Luksemburg koji koštaju 783 odnosno 671 evro.

Najskupljih 15 destinacija za siti brejk izgleda ovako:

1. Cug, Švajcarska

2. Cirih, Švajcarska

3. Rejkjavik, Island

4. Tromso, Norveška

5. Bazel, Švajcarska

6. Kopenhagen, Danska

7. Oslo, Norveška

8. Lozana, Švajcarska

9. Ženeva, Švajcarska

10. Stavanger, Norveška

11. Dablin, Irska

12. Sent Helijer, Džersi

13. Nica, Francuska

14. Arhus, Danska

15. Luksemburg, Luksemburg

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -