28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Najpopularnija kuhinja na svetu

Trenutno najpopularnija kuhinja na svetu ne dolazi iz Evrope, i verovatno niste nikad niste probali neko od tradicionalnih jela koja dolaze iz te zemlje. Istraživanje je pokazalo da najbolja hrana dolazi iz daleke Koreje

Kompanija The Bucket List Company se bavi avanturističkim putovanjima i njihovo poslednje istraživanje je imalo za cilj da otkrije koja je trenutno najpopularnija kuhinja na svetu. Verovali li ne, nije ni italijanska, ni francuska, ni kineska, a nije ni indijska.

The Bucket List Company je na osnovu glasova i interakcije publike na platformama društvenih medija kao što su TikTok, Instagram i Reddit napravila listu popularne hrane.

Lista sadrži nekoliko favorita, tu je naravno italijanska, sa picama i pastama, kao i meksička, sa začinima i zabavnim prezentacijama. Takođe, vrlo popularna fina francuska kuhinja, sa sirevima, specijalitetima sa mesom i finim sosevima.

Međutim, renutno najpopularnija kuhinja na svetu je korejska. Jedan od specijaliteta koji se posebno izdvaja je kimchi, a tu je i pikantni gochujang.  Ukratko, korejska kuhinja je odgovorna za neverovatno raznolik i veoma ukusan izbor jela.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

The Bucket List Company je izdvojio najboljih deset svetskih kuhinja. To su korejska, italijanska, meksička, japanska, indijska, kineska, tajlandska, vijetnamska, filipinska i turska kuhinja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -