13.7 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Stižu novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji

Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera. Građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima Pošte Srbije već danas. Vaučeri su značajno doprineli produžavanju broja dana provedenih na odmoru u Srbiji, što su iskoristili vlasnici privatnih smeštaja kako bi ulaskom u sistem izašli iz sive zone

Stižu novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji. Prvi deo vaučera je podeljen početkom godine, akcija je završena zbog rekordnog odziva građana. Podeljeno je ukupno 100.000 vaučera za samo dva dana, a najveće interesovanje građana je vladalo za planine i banje, pa će tako, najveći broj vaučera otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju.

Novi vaučeri će moći da se upotrebe isključivo za plaćanje usluga smeštaja. Oni mogu da pokriju deo troškova u iznosu do 5.000 dinara. Vaučeri su mogli do sada da se iskoriste za odmor u trajanju od najmanje pet noćenja. Svako noćenje mora biti ostvareno izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Na listi za takvu vrstu odmora se nalazi preko 4.300 ugostitelja. Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana. To su penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i lica u radnom odnosu čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, navodi Tanjug.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja ili Sijarinska Banja. Od ostalih destinacija, tu su Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -