12.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Najbolje destinacije u Evropi za porodične odmore

Na osnovu istraživanja koje je sproveo OVO Network, internet portal koji se bavi pronalaženjem specijalizovanih turističkih aranžmana, najbolji grad za putovanja sa decom u Evropi je Prag. Jedan grad iz našeg regiona ja zauzeo visoko četvrto mesto na listi

OVO Network je svoje istraživanje bazirao na šest različitih faktora koji su rangirali preko 7.700 atrakcija i muzeja koji odgovaraju i deci i oko 200 zabavnih parkova u 50 gradova Evrope. Njihova lista treba da pokaže koje su to najbolje destinacije u Evropi za porodične odmore.

Prag je proglašen najboljim gradom, na drugom i trećem mestu se nalaze Helsinki i Kopenhagen, dok je na odličnom četvrtom mestu Zagreb. Na petom mestu je, iznenađujuće, Edinburg. OVO Network je posebno izdvojio Zagreb, za kog kaže da ima ubedljivo najjeftinije troškove prevoza u Evropi.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Međutim, postoji lista i najgorih gradova u Evropi za odmore sa decom. Najgore rangiran grad je Mančester, koji se nalazi na samom dnu sa najgorim pristupom muzejima i atrakcijama prilagođenim deci od 50 gradova u studiji. Njegove ulice takođe imaju treću najveću stopu kriminala u Velikoj Britaniji.

London je drugi najgore rangiran grad sa izuzetno lošim ocenama po broju odgovarajućih atrakcija na 1.000.000 stanovnika. Osim toga, U Londonu je izuzetno loš kvalitet vazduha a i troškovi putovanja glavnim gradom Engleske su nerealno visoki.

Ovo je lista 10 najboljih evropskih gradova za bezbrižan odmor s decom:

1. Prag

2. Helsinki

3. Kopenhagen

4. Zagreb

5. Edinburg

6. Riga

7. Lisabon

8. Sevilja

9. Viljnus

10. Krakov

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -