8.2 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Španija ograničava konzumiranje alkohola na destinacijama

Majorka i Ibica su u svetu poznate kao turističke destinacije za dobru zabavu. Međutim, nakon što je 2020. godine uveden novi zakon koji to donekle ograničava, tek sada se sprovodi suzbijanje prekomernog konzumiranja alkohola. Ova 2023. godina biće poznata kao godina u kojoj je Španija počela sa prilično rigoroznim merama prema turistima

Španija je izuzetno posećena, i poznata je kao zemlja ne samo odlične prirode ili hrane, već i vrhunskog provoda. Takav trend su oni dosta dugo koristili, pa su imali odlične ponude za turiste koji su gotovo religiozno odlazili u tu zemlju kako bi se provodili i uživali u čarima barova i alkohola. Upravo zbog toga, Španija ograničava konzumiranje alkohola na određenim destinacijama koje su poznate po žurkama koje ne prestaju.

Balearska ostrva su poznata ne samo po svojim predivnim obalama i odmaralištima, već i po činjenici da ih turisti uglavnom posećuju kako bi neometano uživali u ispijanju alkohola. Ova ostrva su poznata po pre svega jeftinim cenama pića u kafićima i pabovima. Pored toga, tu su i krstarenja na kojima zabave traju bez prestanka, što su turisti širom sveta prepoznali.

Međutim, nova pravila koja suzbijaju prekomerno konzumiranje alkohola i nedolično ponašanje na ostrvima to otežavaju, a vlasti pokušavaju da promene imidž i model turizma Baleara.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Nova pravila su stupila na snagu u januaru 2020. godine, ali zbog potpunog zatvaranja međunarodnih putovanja i turizma tokom godina pandemije počinju da budu efikasna tek sada.

Nova pravila:

  • Happy hour i besplatne ponude barova su sada zabranjene. Oglašavanje ovakvih jeftinih ponuda takođe je zabranjeno
  • Prodaja alkohola u prodavnicama je smanjena jer su sve radnje zatvorene u periodu između 21:30 i 8:00 sati
  • Zabranjene su nove licence za brodove i krstarenja gde se uživa u alkoholu. Takođe, ograničava se konzumiranje alkoholnih pića u all-inclusive hotelima na šest dnevno
  • Zabranjeno je i strogo kažnjivo nedolično ponašanje turista
  • Restorani i barovi koji služe hranu takođe su ograničeni u tome koliko alkohola mogu poslužiti. Nova pravila navode da je dozvoljeno poslužiti maksimalno tri alkoholna pića po ručku ili večeri
  • Zabranjeno je obilaženje više barova u jednoj večeri ili noći, prema službenom biltenu. Zabranjeno je oglašavanje, organizovanje, prodaja i realizacija takozvanih ”alkoholnih ruta” čiji je cilj obilazak različitih mesta u kojima se konzumiraju alkoholna pića.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -