29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Ko su najbolji domaćini

Booking.com je objavio listu najboljih domaćina u turizmu na osnovu recenzija putnika u okviru godišnje nagrade Traveller Review Awards 2022. godini. Pored toga, objavljena je i lista deset najboljih destinacija, gde su turisti uvek najbolje dočekani

Na osnovu ocena putnika, tačnije 232 miliona recenzija, ocenjeno je 1.261.273 pružatelja usluga smeštaja, taksi usluga i iznajmljivanja automobila u više od 190 zemalja sveta. Ko su najbolji domaćini i gde su turisti uvak dobrodošli?

Najbolji domaćini su Italijani, bar kada je smeštaj u pitanju. Na drugom mestu je Slovenija, zatim slede Tajvan, Grčka i Španija na petom mestu. Srbija se ne nalazi na listi, što je u velikoj meri nepravedno, imajući u vidu koliko je popularna kod turista.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Što se tiče smeštajnih jedinica, već pet godina zaredom prvo mesto zauzimaju apartmani kao vrsta objekata s najvećim brojem nagrada na svetu. Hoteli su na drugom mestu, nakon čega slede vikendice i ostali smeštajni kapaciteti.

Najljubaznije destinacije na svetu u 2022. godini

Na prvom mestu se nalazi jedna destinacija iz Italije. Sve recenzije putnika su izdvojile Materu kao mesto gde žive najljubazniji domaćini. Matera je poznata kao “pozadina” za filmske hitove, sa kultnim uklesanim pećinskim strukturama koje su proglašene mestom svetske baštine Uneska.

Lista 10 destinacija sa najljubaznijim domaćinima izgleda ovako:

1.Matera, Italija

2. Bled, Slovenija

3. Grad Taitung, Tajvan

4. Nafplio, Grčka

5. Toledo, Španija

6. Monte Verde, Brazil

7. Briž, Belgija

8. Nusa Lembongan, Indonezija

9. Ponta Delgada, Portugal

10. Hoj An, Vijetnam

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -