24.3 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Chat GPT isplanirao putovanje iz snova

Svakog dana postaje sve jasnije da će veštačka inteligencija uneti revoluciju u svakodnevni život, počeviši od poslova koje radimo, kako i na koji način radimo. To će biti podjednako važno i za zabavu, slobodno vreme pa čak i putovanja

Chat GPT je program, bot veštačke inteligencije koji može da odgovara na pitanja, da piše sastave i daje relativno složene odgovore i analize.  On već sada može dosta pomoći u svemu, korisnici mu postavljaju pitanja, a on koristi baze podataka kako bi generisao svoj odgovor. Između ostalog, Chat GPT može i da isplanira vase putovanje iz snova.

Urednici Euronews Travel-a su odlučili da testiraju Chat GPT tako što su mu dali zadatak da isplanira dvonedeljno putovanje bez uštede po Evropi. Evo što je on smislio, ovo je njegov plan putovanja.

Dan 1-3: Pariz, Francuska

Započnite svoje putovanje u gradu ljubavi. Posetite Ajfelov toranj, muzej Luvr, Notr Dam i Monmartr. Uživajte u vinu i siru u lokalnom kafiću ili krenite na rečno krstarenje duž reke Sene.

Dan 4-6: Rim, Italija

Nakon Pariza sledi Večni grad. Istražite drevne ruševine Koloseuma i Rimskog foruma i prošetajte ulicama Trasteverea. Ne zaboravite da probate sladoled i picu dok ste tamo.

Dan 7-9: Barselona, ​​​​Španija

Iz Rima otputujte u živahni grad Barselonu. Posetite poznatu Sagrada Familija baziliku, prošetajte ulicom Ramblas i uživajte u tapasima i sangriji u lokalnom baru. Krenite na jednodnevni izlet u Montserat.

Dan 10-12: Amsterdam, Holandija

Nastavite svoje putovanje prema Holandiji i istražite šarmantne kanale Amsterdama. Posetite Van Gogov muzej, kuću Ane Frank i Rijksmuseum. Unajmite bicikl i istražite grad kao lokalni stanovnik.

Dan 13-14: Santorini, Grčka

Završite svoje putovanje opuštajućim boravkom na prelepom ostrvu Santorini. Uživajte u divnim zalascima sunca, plivajte u čistom plavom moru i istražite ostrvo brodom. Ovo će biti savršen način da završite svoju evropsku avanturu.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Chat GPT je napravio prilično razuman izlet, znajući malo o nama i onom šta želimo. Iako su očigledni izbori, poseta ovim destinacijama je uvek dobar plan, posebno ako ih još uvek niste posetili. U slučaju da jeste, ne bi bilo loše da obnovite svoje znanje o njima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -