10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

U Beču 1,1 milion noćenja u martu

Očaravajuća arhitektura, bogata kulturna ponuda, ali i mnoštvo mesta za zabavu, čine da nekadašnji carski grad Beč već veoma dugo predstavlja jednu od omiljenih turističkih destinacija u svetu. U Beču je i sama šetnja već dovoljna atrakcija, pa zato ne čudi ponovni povratak turista u prestonicu Austrije

Beč je zabeležio 1,1 miliona noćenja u martu ove godine što je 61 odsto više gostiju nego u martu prethodne godine i skoro 90 odsto od broja noćenja u istom periodu 2019. godine.

Neto promet smeštajnih objekata u Beču je dostigao iznos od 53,8 miliona evra u februaru 2023. godine, dok su od januara do februara objekti prihodovali 117,1 miliona evra. Najveći broj turista dolazi iz Austrije, zatim Nemačke, Italije, SAD, Velike Britanije, Španije Francuske, Ukrajine, Izraela i Poljske.

Prosečna popunjenost kreveta u martu je iznosila 44,6 odsto, a popunjenost soba 56 odsto, što je porast u odnosu na 2022. godinu (31,1 odsto i 38 odsto). U bečkim hotelima je bilo 70.000 kreveta na raspolaganju u martu. Kapacitet kreveta u hotelima je povećan za 11,7 odsto u poređenju sa prethodnom godinom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -