24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Skynest – dremanje na dugim letovima

Kabine za dremanje biće postavljene na ultradugim letovima avio-prevoznika Air New Zealand, počevši sa rutama od Oklenda do Njujorka i Čikaga od septembra 2024. godine

U avionima su podesiva sedišta koja se mogu pretvoriti u krevete do sada bile luksuz dostupan samo putnicima prve i biznis klase. Međutim, sve to će biti promenjeno na letovima Air New Zealand-a. Kompanija planira da postavi novi koncept nazvan Skynest, što će putnicima omogućiti “dremanje” na dugim letovima.

Avio-kompnija Air New Zealand je prvi put prošle godine najavila koncept Skynest, u kom je šest kapsula za spavanje u konfiguraciji kreveta na sprat dostupno u odabranim avionima. Ono što je interesantno je to da je ovaj koncept dostupan putnicima i u ekonomskoj klasi.

Putnici će moći unapred da rezervišu mesto za spavanje uz određenu doplatu uz običnu kartu. To će biti standardno na letovima koji traju više od deset sati. Kabinsko osoblje će promeniti posteljinu u svakoj kapsuli nakon svake upotrebe, baš kao u hotelima.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Od dodatnih opcija tu su i USB priključci za punjenje, svetlo za čitanje, čepići za uši i kopletna posetljina. Tu su i sigurnosni pojasevi koji obezbeđuju pridržavanje kreveta sigurnosnih protokola na brodu. Samo jedna osoba u isto vreme će moći da koristi krevet, čak i ako ljudi žele da ga podele sa partnerima ili decom.

Doplata za dremanje na letovima uz standardnu avio-kartu iznosiće u zavisnosti od leta od 250 do 380 dolara, navodi CNN.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -