16.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Najbolji evropski gradovi

Poznati magazin o putovanjima, Condé Nast Traveler, je napravio listu najboljih gradova u Evropi u 2022. godini. Njihova lista je sastavljena na osnovu glasova čitalaca, koji su na osnovu svog mišljenja i iskustava odabrali najbolje

Anketa za nagradu Readers’ Choice Awards 2023 je otvorena, i moguće je glasati za najbolji grad u ovoj godini. Međutim, prošlogodišnja lista Readers’ Choice Awards 2022 nam daje uvid u to koji su to najbolji evropski gradovi u prošloj godini.

Kako bi sastavili listu najboljih gradova, moraju se zadovoljiti određeni kriterijumi. Najbolji gradovi moraju imati kulinarsku scenu svetske klase, mnogo pametnih hotela, ljubazno lokalno stanovništvo i intrigantnu istoriju.

U ovogodišnjoj anketi Readers’ Choice Awards, više gradova u Italiji i Španiji je zauzelo visoka mesta, na šta smo navikli. Međutim, čitaoci su takođe glasali i za gradove u Nemačkoj, Turskoj, Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Najbolji grad u Evropi za 2022. godinu je San Sebastijan. Ovaj grad je deo španske autonomne pokrajine Baskije. To je grad na obali uokviren Biskajskim zalivom, sa bogatom istorijom, izuzetno slikovit i kompaktan.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Proglašen od strane mnogih vrhunskih svetskih šefova omiljenom destinacijom, grad polaže pravo na najveću gustinu restorana sa Mišlenovim zvezdicama u Evropi. U pitanju je grad koji se nalazi na drugom mestu u svetu, odmah nakon Tokija, po broju takvih restorana. To znači da u San Sebastijanu možete jesti kao kralj ili kraljica, pod uslovom da to možete da priuštite.

Pored toga, San Sebastijan je poznat po opuštenoj atmosferi, dugim plažama boje meda i održivoj politici koju praktikuju već godinama.

Ovo su najbolji gradovi u Evropi prema izboru Readers’ Choice Awards za 2022. godinu, i više o svakom posebno možete pronaći na zvaničnoj internet stranici:

    1. San Sebastijan, Španija
    2. Oslo, Norveška
    3. Kopenhagen, Danska
    4. Stokholm, Švedska
    5. Barselona, Španija
    6. Istanbul, Turska
    7. Firenca, Italija
    8. Minhen, Nemačka
    9. Palma de Majorka, Španija
    10. Rim, Italija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -