17.5 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Forbs: Niš nepravedno na listi potcenjenih gradova

Balkansko poluostrvo je savršeno za sve vrste odmora, posebno zbog činjenice da nudi destinacije koje se još uvek nalaze ispod turističkog radara. Masovni turizam je, bar za sada, zaobišao ovaj region, pa se u svemu može uživati na pravi način, u gradovima, prirodi i ljudima

Balkan je poznat po slikovitim plažama, visokim planinama i nebrojenim nizom drevnih znamenitosti koje pozivaju na istraživanje. Odličan je za duge odmore, za boravak u prirodi, ali takođe i za siti brejk. Čuveni Forbs je izdvojio nekoliko destinacija među kojim se našao i Niš, koji je potpuno nepravedno na listi potcenjenih gradova.

Dok su hrvatski gradovi poput Splita i Dubrovnika poslednjih godina doživeli ozbiljan porast turizma, postoji mnoštvo destinacija širom Balkana koje nude sličnu zadivljujuću arhitekturu. Forbs predlaže da se skrene sa već utabanih turističkih staza, i poziva na otkrivanje manje poznatih destinacija i gradova.

Pet potcenjenih balkanskih gradova

Na prvom mestu se nalazi Varna iz Bugarske. Ovaj grad je smešten na zapadnom rubu Crnog mora, i trenutno je jedno od najistaknutijih bugarskih odmarališta. Varna nudi široku lepezu otmenih hotela koji imaju već poznate i odlične riblje restorane.

Na drugom mestu se nalazi Berat. Ovaj dobro očuvani nekadašnji otomanski grad neki čak smatraju i jednim od najlepših na Balkanu, i njegov glavni adut ne leži samo u arhitekturi grada, već i u njegovoj istoriji koja je tu arhitekturu i stvorila.

Treće mesto je rezervisano za Doboj iz Bosne i Hercegovine. Ovaj grad nudi neverovatan spoj istorije i prirode. Nakon obilaska grada, obavezno treba svratiti u neki lokalni restoran i probati tradicionalnu kuhinju.

Niš se nalazi na četvrtom mestu. Forbs navodi da je Niš poznat kao mesto bogate istorije gde se rodio velik broj rimskih careva. U samom gradu ima jako puno istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule. Niš je takođe mesto rastuće gastronomske scene, sa vrhunskim restoranima u središtu grada.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Poslednji na listi je Ohrid, grad smešten na istoimenom jezeru. Ohrid je odlična destinacija, kako za individualne odmore, tako i za porodične. Posebno treba napomenuti da je zaista pristupačan, Ohrid važi za destinaciju koja pruža najbolje za najmanje novca. Za odmor na samom jezeru maštani kažu da je kao na moru, samo što voda nije slana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -