20.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Hrvatska među pet najtraženijih letnjih destinacija

Prema rezultatima bukinga turoperatora TUI, Hrvatska se našla među pet najtraženijih destinacija za letovanje u 2023. godini

Jedan od najvećih svetskih turoperatora koji posluje na tržištu Velike Britanije, TUI, objavio je listu najtraženijih destinacija za letnji odmor. Prema dosadašnjem interesovanju turista i buking programu, Španija je najtraženija letnja destinacija, a na listi se još nalazi i Grčka, Hrvatska i pomalo neočekivano Bugarska.

Najtraženija destinacija ove godine je Kosta Brava iz Španije, dok je na drugom mestu Santorini. Na trećem se nalazi Ibica, na četvrtom grčko ostrvo Krf, a na petom mestu Hrvatska. Na šestom mestu je Bugarska, zemlje koja po svemu sudeći ima blistavu budućnost, bar kada je turizam u pitanju.

Za Hrvatsku TUI navodi da nudi sve, od drevnih znamenitosti i poznatih lokaliteta do usamljenih ostrva i nacionalnih parkova. Posebno se izdvaja Dubrovnik, Istra i Kvarnerski zaliv, kao i cela dalmatinska obala. Hrvatska je izuzetno popularna jer nudi odmor koji odgovara svima, kako porodicama, tako i putnicima koji vole da vreme provedu sami u prirodi. Gastronomska ponuda Hrvatske je takođe raznovrsna. Od lokalnih restorana koji nude sveže morske specijalitete do vrhunskih fajn dajning restorana sa Mišlenovim zvezdicama, Hrvatska ima sve.

Bugarska je izuzetno povoljna destinacija, kako za individalne tako i za porodične odmore. Postoji puno kulturno istorijski znamenitosti, ali i puno plaža sa belim peskom koje zapljuskuje toplo Crno more. Ova zemlja je posebno ineteresantna jer nudi jeftin i sadržajan odmor, sa hotelima i restoranima koji nude tradicionalnu i ukusnu hranu.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Njihova analiza interesovanja turista je pokazala da je u velikoj meri poraslo interesovanje putnika za upotrebu sopstvenog automobila kao prevoznog sredstva. Upravo zbog toga je Hrvatska jedan od najlogičnijih izbora u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -