10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Najlepše plaže Evrope

Britanski portal money.co.uk je analizirao preko 30 miliona heštegova  na Instagramu povezanih sa plažama širom sveta. Podaci su prikupljeni u aprilu ove godine kako bi se dobili najnoviji rezultati. Ovo je lista od 5 najbolje rangiranih plaža koje su odabrali korisnici društvenih mreža

Plaža Tropea, Italija

Tropea je klasično italijansko odmaralište prepuno šarma i nalazi se u Tirenskom moru. Ovu plažu zovu još i “Costa degli Dei”, odnosno Obala bogova, što je čini omiljenom destinacijom kod turista i lokalnog stanovništva. Dok se prepuštate čarima plaže i sunca, okruženi ste dramatičnim liticama koje gledaju na istorijski centar grada sa epskim krajolikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Plaža Navajo, Grčka

Ovaj zapanjujući deo male obale je poznat i kao plaža brodoloma, a zahvaljujući olupini jednog broda i dobroj promociji, postala je jedna od najpoznatijih plaža na svetu. Beli pesak, stara olupina i gorde litice koje okružuju plažu čine nezaborava prizor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Praia do Camilo, Portugal

Praia do Camilo je možda i  jedna od najpoznatijih plaža u Portugalu. Zlatni pesak, kristalno čiste i azurne vode prava su prilika za sve turiste koji vole nešto drugačije. Praia do Camilo je raj tokom cele godine, a posebno je iskustvo boraviti na njoj zimskom periodu. More je prilično plitko, izuzetno čisto i voda nije hladna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrycja (@patka_patrycjuszka)

 Cala Saona, Španija

Cala Saona je plaža koja turistima nudi priliku da ceo dan provedu sunčajući se i kupajući se tačno do 21 čas kad sunce počne da se odjavljuje. Ovde su najbolji zalasci sunca na svetu, bar tako kažu, jer sunce i more tada imaju hilljadu nijansi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Aranda (@jordanaranda92)


Margate Beach, Engleska

Ako biste morali da opišete tradicionalno britansko letovalište, plaža Margate je upravo to. Ova je plaža gotovo bezvremenska, na njoj utočište pronalaze sve generacije, a posebno su atraktivni štandovi sa ​​plodovima mora, brojni restorani i barovi smešteni na samoj obali.

 Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -