1.8 C
Belgrade
petak, 8 decembra, 2023

Najbolji kongresni grad je Beč

Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za 2022. godinu. Beč je opet zauzeo prvo mesto, ispred Lisabona i Pariza, zahvaljujući broju organizovanih kongresa

U Beču je u 2022. godini održano 162 kongresa, dok ih je u Lisabonu bilo 144, a u Parizu 134. Naredna mesta na listi zauzimaju Barselona, Prag, Madrid, Berlin, Atina, Brisel i London. Ovo je prva godina nakon pandemije konornavirusa da je asocijacija uzimala u obzir isključivo kongrese koji su organizovani na licu mesta. Rang lista u godini ranije je obuhvatala i hibridne kongrese.

„Ovo je najbolja godina za bečku kongresnu industriju od izbijanja pandemije. Prednosti grada za nabavku novih kongresa su budžet od osam miliona evra, lokacije i smeštajni kapaciteti“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća i predsednik bečke turističke organizacije.

„Zauzimanje prvog mesta u globalnom, izuzetno konkurentnom okruženju još jednom dokazuje odličnu saradnju svih zaposlenih u bečkoj kongresnoj industriji. Ove godine imamo 17 velikih kongresa sa preko 3.000 učesnika, kao i četiri sa preko 10.000 učesnika“, dodaje Norbert Ketner, direktor bečke turističke organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -