10.8 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Najskuplji sladoled na svetu košta 6.400 dolara

Kugla ovog, verujemo vrlo ukusnog zadovoljstva, koštaće vas više od svih sladoleda koje ćete pojesti za nekoliko godina zajedno

Smrznuti desert nazvan byakuya, što u prevodu znači bela noć, je trenutno najskuplji sladoled na svetu. Jedna porcija košta tačno 6.380 dolara, što je prema Ginisovoj knjizi rekorda najskuplji sladoled do sada.

Japanski brend sladoleda Cellato na svojoj internet stranici byakuya naziva gelato, pa naziv nagoveštava njegovo italijansko poreklo. Alba je dom verovatno najboljih belih tartufa u Italiji, pa samo taj sastojak košta čak 14.500 dolara po kilogramu.

Na vrhu sladoleda nalaze se jestivi zlatni listići, dve vrste sira i „Sakekasu“, sastojak nalik pasti dobijen iz procesa pravljenja sakea. Za razvijanje ovog delikatesa kompaniji je trebalo skoro 2 godine, kako bi dobili savršen ukus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MiLK MAGAZINE (@milkmagazine_hk)

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Cellato takođe navodi da njihova misija nije samo pravljenje poslastica, već stvaranje kulinarskih avantura koja spajaju evropske sastojke i tradicionalnu japansku hranu, navodi CNN.

Svako ko naruči byakuya sladoled mora da isprati uputstva. Prvo se stavlja beli tartuf, zatim ide sladoled sa dodacima, pa se tek onda meša kašikom koju dobijete. Takođe, savetuje se da ostavite sladoled da se malo otopi na sobnoj temperaturi, kako bi tekstura bila odgovarajuća.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -