3.4 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Otmeni patron Boke

Priča Lazure Hotela i Marine započela je još 2018. godine kad je u Meljinama otvoren butik hotel sa 5* sa samo 24 smeštajne jedinice. Posebnost samog hotela, naspram ostalih u okruženju, je u tome što se hotel smestio u Lazaretu kojeg su Mlečani izgradili još početkom 18. veka. I danas se investitori rado šale kako je njima trebalo duplo više vremena da renoviraju stari lazaret i pretvore ga u hotel, nego što je Veneciji trebalo da ga izgradi iz temelja davne 1729. godine. Jedan od kurioziteta ovog zdanja je što nijedan od 24 apartmana nije isti. Nakon završetka restauracije 2018. godine, Lazure priča se proširila otvaranjem velikog spa i velnes centra, kao i marine koja je postala nezaobilazna stanica svih pravih nautičara i ljubitelja mora

Marina nudi: 156 vezova za jahte do 30 m, prodavnicu nautičke opreme, usluge snabdevanja namirnica, odlaganje čvrstog i tečnog otpada, kurseve jedrenja, čarter usluge i daljinsku kontrolu video nadzora za vlasnike jahti, a budući da je savršeno pozicionirana, predstavlja idealnu polaznu tačku za plovidbu bajkovitom crnogorskom obalom. Spa centar već sada važi za jedan od najboljih u Crnoj Gori i s obzirom da ima nekoliko različitih sauna (finska, bio-sauna, turska, slana soba), teretanu sa prekrasnim pogledom na more, relaks sobu i veliki unutrašnji bazen, nije ni čudno da postaje omiljena destinacija ljubitelja Spa centara.

U sezoni 2021. ponuda hotela proširena je novom modernom zgradom koja broji još ukupno 104 smeštajne jedinice, 58 rezidencija u privatnom vlasništvu, veliki buffet restoran i modernu kongresnu dvoranu koja može primiti i do 200 zvanica, pa je već nekoliko puta bila uspešan domaćin velikih međunarodnih konferencija i konvencija. Posebnost moderne zgrade je u tome što se odlično uklopila u ambijent Lazareta kojim dominira istorijska zgrada hotela izgrađena od autentičnog, belog mediteranskog kamena. Nadalje, sobe i apartmani u novoj zgradi imaju pogled na more i na pitoreskni bokokotorski zaliv koji je, sam po sebi, pravi ambasador lepote Crne Gore.

No, priča Lazure hotela tu ne staje. Ove godine Lazure Hotel & Marina radi na novom projektu i planu proširenja, kao i obogaćivanja ponude za sve svoje goste i posetioce. U junu ove godine Lazure će otvoriti svoju plažu sa novim plažnim barom i renoviranim restoranom. Plaža hotela prostiraće se na više od 4500 m2, biće otvorena za spoljne goste, uz zone rezervisane za goste hotela i vlasnike rezidencija Lazure rizorta. Koncept kuhinje prati savremene trendove, a baziraće se najviše na fuziji uticaja kuhinja Mediterana, Južne Amerike i Azije. Posebnost restorana na plaži biće u posluživanju osvežvajuće i tzv. casual hrane, sa open kitchen konceptom. Pored toga imaće jela spremljena u krušnoj peći gde će, već sada znamo, zvezde biti domaća pinsa čije se testo sprema od posebnih vrsta brašna, kao i opšte obožavani sushi. Plaža će biti otvorena svaki dan za goste hotela i posetioce, od jutra do večernjih sati. Za vreme letnjih meseci pripremili smo poseban program i kalendar događaja sa raznim izvodačima. U sezoni 2024. Lazure hotel će na plaži otvoriti i novi spoljni bazen za sve posetioce, čime će ponuda na plaži biti kompletirana.

Lazure Hotel i Marina od samog početka prati trendove i savremena kretanja pa je tako spraman da ugosti digitalne nomade i ljude koji rade “na daljinu”. U maju ove godine Lazure Hotel i Marina otvara svoj novi coworking space koji će se prostirati na više od 200 m2. Njegovi korisnici imaće priliku da koriste savremene tehnologije  i prostore koji će biti prilagođeni upravo njima.

Ako ste već posetili ovaj jedinstveni hotel, sigurno ćete mu se vratiti jer će vas osvojiti svojom autentičnoću, jedinstvenim šarmom i luksuzom jednostavnosti i elegnacije. Za sve one koji još nisu, naš topli je savet da svakako ovaj hotel stavite na svoju bucket listu.

Više informacija o samom hotelu i aktuelnostima ponude, možete pronaći na www.lazure.me, na Lazure društevnim mrežama ili direktno na imejlu reservations@lazure.me.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -