6.5 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Slavica Stojković, generalna menadžerka hotela CUE Podgorica

Ubrzan razvoj tehnologije, postkovid promene, kao i najnovija geopolitička i ekonomska kriza, svakodnevno testiraju hotelijerstvo i turizam uopšte. Ipak, zahvaljujući posvećenosti poslu, znanju i snazi ličnosti njihovih vodećih ljudi, mnogi hoteli ove izazove pretvaraju u prednosti i postižu izuzetne rezultate. Školski primer navedenog je generalna menadžerka hotela CUE Podgorica, Slavica Stojković, koja nakon sedam godina „vernosti“ ovom radnom mestu, bez sumnje poznaje hotel kao svoj dlan. Međutim, da bi shvatili poreklo svojevrsne magije koja se tamo dešava, neophodno je da vam otkrije i svoju ljubav prema književnosti i slikarstvu, ukratko – bogatstvo duha koje je i čini tako dobrom šeficom

Slavica Stojković, generalna menadžerka hotela CUE Podgorica

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
SS: Mlade ljude, koji su na početku karijere, najvažnije je ohrabrivati da budu odvažni i spremni za izazove. Tako doživljavamo rast, i na najbolji način učimo. To je, svakako, i princip života, gde nam je promena jedina sigurnost. I što pre to prihvatimo, stvari će biti jednostavnije. Dodala bih i da sanjaju, jer je sve moguće, samo je pitanje koliko nešto želimo.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
SS: Idealan odmor je kada sa porodicom odem na put, gde je korišćenje telefona, interneta i društvenih mreža svedemo na minimum. Na taj način vraćamo se sebi, više komuniciramo i prosto uživamo. Još kada je reč o nekoj novoj destinaciji, onda je užitak zaista upotpunjen.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
SS: U poslednje vreme sve više mi prijaju začini sa istoka. To se možda i sjajno poklapa sa menijem u našem The Living Room-u, koji se nalazi u hotelu CUE Podgorica. Imamo sjajnog šefa kuhinje, koji je u jelovnik uvrstio neka jela iz Maroka, Libana i drugih istočnih zemalja, poput Mutabal salate koja mi se mnogo dopada, a koju nije zahtevno pripremiti.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
SS: Dobru energiju, širok osmeh i sjaj za usne.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
SS: U kolevku najstarijih ljudskih naseobina, na safari. Afrika je zemlja kontrasta i veličanstvenosti, sa brojnim remek-delima prirode, kao i jedinstvenim vrstama životinja koje bih volela da vidim u prirodnom okruženju. Sigurna sam da ta netaknuta divljina nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -