9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Valjdemosa, manje poznata Španija

Valjdemosa je selo skriveno šarmom starog sveta, i leži u idiličnoj dolini usred planina Tramuntana. Njegove drevne svetle kamene kuće živo se suprotstavljaju okolnim zelenim šumama maslina, hrasta, badema i plavom nebu iznad svega, pričajući svoju priču koja traje čini nam se već vekovima

Uz oko 2.000 ljudi, mirne i slikovite ulice mesta Valjdemosa (Valldemossa) su prošarane zanatskim radnjama, umetničkim galerijama, kafićima i restoranima. Sva vrata i prozori su prekriveni divnim biljkama i cvećem, a na mnogim kućama se nalazi portret svete Cataline Thomàs, prve svetice koja se rodila na Majorci.

Prirodne lepote krajolika Valjdemose je čine popularnim mestom za turiste i ljubitelje prirode. Postoji bezbroj staza koje se vijugavo pružaju po šumovitim obroncima pre nego što stignu do vrhova gde su izletnici nagrađeni panoramskim pogledom na Majorku i Mediteran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miriam Penney (@miriampenney)

Valjdemosa je omiljena destinacija za turiste koji žele da pobegnu od turistički uređenih mesta, masovno posećenih, u korist mirnog odmora. Unutar sela postoji nekoliko šarmantnih hotela, to su mesta na kojim želite da se odmorite. Tu možete da se okrepite toplim napitkom i pecivom zimi, a osvežite hladnom čašom vina leti.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Gradić je najbolje posetiti automobilom, ali postoje i organizovani turistički obilasci iz Majorke, koja se nalazi na samo 20-ak minuta udaljenosti. Smeštena na vrhu brežuljka, okružena terasastim terenom, sa svojim kamenim uličicama bez automobila i bogatom kulturnom baštinom prava je poslastica za turiste.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -