7.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Parmesan Espresso Martini

Internet je danas prilično moćno sredstvo, on kreira trendove i ruši barijere, a takav je slučaj i sa ovim koktelom, koji je za samo mesec dana postao izuzetno popularan. Za Parmesan Espresso Martini kažu da poseduje neverovatan balans ukusa, iako na prvi pogled to baš i ne izgleda tako

Prošlo je samo nekoliko nedelja od kako se na TikToku pojavio recept za koktel Parmesan Espresso Martini, neobično piće sa neuobičajenim sastojcima. Dok jedni kažu da je to nedopustivo, drugi ga hvale, i kažu da je u pitanju izuzetno delikatna i zanimljiva kombinacija ukusa, navodi Wine Enthusias.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Somrus (@enjoysomrus)

Šta je Parmesan Espresso Martini?

Čini se da je ovo piće iz temelja uzdrmalo društvene mreže. Ovaj neverovatan koktel se na početku pije sa velikim oklevanjem, a on odgovara sa velikom i neočekivanim punim ukusom. Da li je ovaj, kako često kažu, nesveti brak kafe i sira zapravo dobar ili je to samo preterano izvikan internet trend?

Koktel je u osnovi običan i već ustaljeni espresso martini preliven slojem sitno narendanog parmezana. Rezultat je glatki, umami eliksir, koji podseća na kremastu, hladno skuvanu kavu sa tek suptilnom slatkoćom.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Prema pojedinim stručnjacima, kombinacija sira i kafe je ravnoteža slatkih, slanih, kiselih, umami i gorkih nota. Rub čaše umočen u crvenu narandžu pomaže da se u kafi dočaraju citrusne i gorke note, što dodatno pojačava njegov ukus.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -