7.5 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Mljet jedno od najlepših ostrva sveta

Američki magazin Forbs je izdvojio još jednu destinaciju iz našeg regiona. U pitanju je hrvatsko ostrvo Mljet, za koje kaže da je vrhunska destinacija za sve zaljubljenike u mediteranske skrivene oaze

U magazinu Forbs Mljet je predstavljen kao mala oaza koja je poznata po nacionalnom parku koji je osnovan 1960. godine. Pored divlje i nesputane prirode, Forbs izdvaja i dva neverovatna slana jezera i rezervat koji je popularna destinacija za kupanje i ostale sportove na vodi. Za Mljet kažu da je jedno od najlepših ostrva sveta.

Ugledni Forbes je uvrstio hrvatsko ostrvo Mljet među pet neotkrivenih mediteranskih otoka za putnike koji vole da istražuju destinacije “van utabanih staza”. U članku se navodi da su mnoge predivne destinacije na obali Sredozemnog mora još uvek neistražene. Ostrvo Mljet se našlo u društvu pet potcenjenih ili manje poznatih ostrva za sve putnike koji žele da iskuse nešto drugačije, nešto sasvim posebno, navodi portal Total Croatia.

Na ovom ostrvu i okolini popularne su i brojne pešačke staze koje privlače planinare i bicikliste. Za ljubitelje istorije, tu je i gradić Polače sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Mljet je predstavljen kao savršeno mjsto za sve putnike željne aktivnog odmora, bilo da se radi o istraživanju Nacionalnog parka, kupanju, vožnji kajakom ili brojnim obeleženim pešačkim i biciklističkim stazama. 

Pored Mljeta, Forbs izdvaja još i grčko ostrvo Siros, špansko ostrvo Tabarka, arhipelag Kerkena smešten uz obalu Tunisa, kao i ostrvo Kekova u Turskoj.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

“Objave o Hrvatskoj i hrvatskim destinacijama u najpopularnijim američkim medijima kao što su Forbes, The New York Times, The Washington Post potvrđuju popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije na američkom tržištu. Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -