14.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Grčka ima najlepša ostrva na svetu

Travel+leisure magazin je na osnovu glasova svojih čitalaca napravio listu najlepših ostrva na svetu. Na listi od 25 ostrva širom sveta, nalazi se čak tri  koja pripadaju Grčkoj, što samo potvrđuje lepotu ove mediteranske zemlje

Poznati magazin o putovanjima Travel+leisure je napravio listu koja sadrži 25 najlepših ostrva širom sveta. Ove godine je fokus bio onim mirnijim ostrvima, na kojima caruje usporen i kvalitetniji tempo života. Lista je još jednom potvrdila da Grčka zaista ima najlepša ostrva na svetu.

U očima čitalaca Travel+Leisure-a, najbolja ostrva na svetu sadrže mnogo više od tirkizne boje vode, dramatične obale i netaknutih plaža. Sve su to dokazuje da ponovno sa entuzijazmom istražujemo, ali takođe i preispitujemo što je zapravo idealno iskustvo koje jedno ostrvo može da pruži.

Iskija, Italija

Iskija (Ischia) je smeštena u Tirenskom moru, na sat vremena vožnje trajektom od Napulja. Ovo ostrvo je privuklo više pažnje među putnicima nakon što je bilo prikazano u okviru serije na HBO kanalu.

Iskija je poznata po slikovitim selima, termalnim izvorima i netaknutim plažama. Posebno je poznato po tome da turistima pruža sve, bilo da tražite luksuzni boravak sa 5 zvezdica, avanturističko putovanje ili jeftini vikend-beg iz užurbanih gradova. Čitaoci su sa posebnom pažnjom pohvalili i ljubaznost meštana.

Na drugom, odnosno trećem mestu se nalaze Maldivi i Bali, ostrva o kojim ne treba puno pričati. Ova ostrva se veće dugo nalaze na dobro poznatim i utabanim turističkim stazama, kao luksuzne i izuzetno atraktivne destinacije. Grčka ima svoje predstavnike na četvrtom mestu, to je Milos, Paros na 12. mestu i Krit na 22. mestu.

Milos

Milos se nalazi u sredini Kikladskih ostrva, i zbog svog vulkanskog porekla, ostrvo poseduje magičan šareni pejzaž sa peščanim plažama, podvodnim morskim pećinama i crvenim liticama. Upravo zbog toga Milos nudi autentična iskustva, ostrvo je idealna destinacija za bekstvo u mir i romatičan odmor.

Milos takođe nudi neke od najlepših plaža u Kikladima. Na ostrvu ima više od 70 plaža i sve imaju specifičan beli pesak. Plaže na jugu i severu su prave turističke atrakcije, dok su plaže na istoku i zapadu vrlo mirne i pitome. Ono što je posebno interesantno je činjenica da je pored svoje lepote Milos uspeo da odoli masovnom turizmu.

Paros

Ostrvo Paros dočekuje svoje posetioce u središtu skupine Kiklandskih ostrva, i poziva ih da istraže njegovu lepotu, duge plaže s kristalno čistim morem i njegove impresivne krajolike. Tu je i odlično razvijena turistička infrastruktura, kako bi osvaki dmor bio nezaboravan.

Paros je manje popularan od obližnjih Santorinija i Mikonosa. Ostrvo ima karakter i autentičnost koje je teško naći bilo gde drugde, što istraživanje Parosa čini izuzetno popularnim. Paros je prava Grčka, ima istorijska sela, beskrajne bele plaže sa najlepšim zalascima sunca, skrivenim uvalama i šarmantnim gradskim uličicama.

 

Krit

Krit je najveće grčko ostrvo, predstavlja spoj tradicije, bogate mitologije i divlje prirode. Karakteriše ga blaga sredozemna klima, a bogato je fantastičnom prirodom sa mnoštvom uvala, rtova, planina, klisura i kanjona, po čemu je ovo ostrvo i posebno u Grčkoj.

Na Kritu zbog veličine i svega navedenog, možete uživati u predivnim plažama i gradićima  sa jedne strane, i u neobičnim predelima do kojih nije lako doći sa druge strane. Međutim, kad uspete da dođete, Krit vas nagradi neverovatnim i predivnim prirodnim lepotama.

Više o najlepšim ostrvima sveta možete pronaći na zvaničnoj internet stranici magazina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -