17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Najinteresantniji evropski muzeji

Kultura dolazi u mnogim formama, što potvrđuju brojni muzeji sa najčudnijim i najiteresantnijim postavkama. Nema ničeg boljeg od posete nekom muzeju koji može da podstakne maštu i probudi osećaj čuđenja. Upravo zbog toga, isključite telefon i zaboravite na spoljni svet i uronite u svet istorijskih zanimljivosti, fantastičnih predmeta i najrazličitijih iluzija

Iako su evropski gradovi bogati finim nacionalnim galerijama i muzejima, oni imaju takođe i brojne ekscentričnosti koje možete istražiti. Postoje brojni interesantni evropski muzeji koji će vas u najmanju ruku iznenaditi, ravnodušni nećete ostati sigurno.

Upravo zbog toga je kompanija za skladištenje prtljaga Stasher proučila recenzije na Guglu kako bi izdvojila pet najinteresantnijih muzeja u Evropi, navodi Euronews.

Beč: Carski muzej kočija

Carski muzej kočija u Beču slavi prevoz iz prošlog vremena i ima visoku prosečnu turističku ocenu 4.7 od 5. Posetioci muzeja mogu očekivati spektakularan i živopisan prikaz dvorskog života, s mnogim originalnim istorijskim kočijama. Ulaz u muzej se naplaćuje 12 evra, ali velikodušno nudi besplatan ulaz svim mlađim osobama od 19 godina.

Pariz: Muzej karnevalske umetnosti

Ako ste već posetili velike atrakcije ili želite izbeći neke precenjene u Parizu, Musée des Arts Forains bi mogao biti prava strvar za vas. Ovaj muzej ima ocenu na Guglu 4,7 od 5.

Opisan kao „svet snova“, muzej je prepun kurioziteta, karnevala, neverovatnih vrtova i zabavnih sajmova iz Belle Epoque perioda. Njegov interaktivni format oslobađa posetioce tradicionalnih muzejskih formata. Cena ulaznice je 18 evra.

London: Muzej magije i mađioničara

Magic Circle je najpoznatije samoproglašeno mađioničarsko društvo na svetu. Ovaj muzej ima ocenu na Guglu 4.8 od 5. U muzeju postoje brojni predmeti koji pričaju priču o magiji, uključujući i prvu knjigu napisanu na engleskom o magiji pre više od 400 godina.

Krakov: Muzej Vitraža

Poljska je dom drugog najbolje ocenjenog interesantnog muzeja u Evropi, sa prosečnom ocenom od 4.8 od 5. Muzej Vitraža ima bogatu istoriju, deluje kao funkcionalna radionica vitraža od 1902. godine, a nastavio je sa radom i tokom Drugog svetskog rata. Ulaznica za muzej košta oko 9 evra.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Beč: Muzej Izviđača

Muzej Izviđača (Pfadfindermuseum) je najpopularniji interesantni muzej, sa impresivnih 4,9 od 5 na Gugl recenzijama. On je posebno interesantan zbog svog neverovatnog “pripovedanja” o istoriji izviđačkog pokreta i zbog svojih redovno ažuriranih izložbi. Cena ulaznice iznosi samo 4 evra, što ga takođe čini i pristupačnom atrakcijom za turiste.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -