15.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Šta je skipleging i zbog čega je sve popularniji?

Nakon teških godina pandemije i zatvaranja, putovanja su se vratila na velika vrata, čini nam se više nego ikad pre. Međutim, i pored velike želje putnika da posete razne destinacije, posebno one daleke, kriza i inflacija su uticali na porast cena prevoza. Sve češće tražimo savete na društvenim mrežama, kako da jeftinije putujemo, kako i gde da uštedimo. Neki saveti su potpuno bizarni, dok su drugi vrlo korisni

Društvene mreže nam danas mogu, u određenoj meri naravno, pomoći da se organizujemo za putovanja, posebno ako je u pitanju avio-saobraćaj. Saveti od toga kako da sebi obezbedimo ceo red sedišta u avionu ili kako da dobijemo dodatni prostor za noge na skučenom letu, mogu dosta pomoći. Međutim, najomraženiji savet i pomoć koju nam društvene mreže danas nude, od strane avio-kompanija naravno, je svakako skipleging. Šta je skipleging i zbog čega je sve popularniji?

Skipleging (skiplagging) je termin koji označava preskakanje direktinih letova do destinacija. Biraju se isključivo letovi sa presedanjem, odnosno „odbacuju“ se karte avio-prevoznika sa direktim avio-linijama. Putnik umesto da leti celom rutom, on samo ide do prvog presedanja, nakon čega se njegov let završava. Takve karte, iako podrazumevaju duže putovanje i fizički napor, su daleko jeftinije.

Ovakav vid putovanja, gde vi rezervišete kartu da dalju destinaciju sa presedanjem, koje je u tom slučaju vaša konačna destinacija, je dosta jeftinije nego direktan let. Umesto da recimo direktno letite do Instanbula, vi rezervišete jeftiniju kartu do Astane u Kazahstanu sa presedanjem u Istanbulu. Karta vas tako izađe jeftinije, a vi svoje putovanje završavate na prvom presedanju u Istanbulu, što i jeste vaše odredište.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Popularnost ovog načina putovanja porvrđuje i skiplagged.com, koji putnicima širom sveta nudi različite usluge vezane za skipleging. Oni obaveštavaju putnike o ponudama skrivenih gradova i nalazi rupe u cenama avionskih karata kako bi uštedeli novac putnicima.

Treba navesti da prilikom skipleginga putnici ne smeju da čekiraju svoj prtljag, jer će čekirane torbe završiti na konačnom odredištu, a ne u gradu gde se preseda. Sve morate imati pored sebe.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -