17.6 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Zašto treba posetiti Bosnu i Hercegovinu

Travel of Path je jedna od najposećenijih internet stranica u Sjedinjenim Državama posvećenih putovanjima. U poslednjoj reportaži oni posebnu pažnju poklanjaju Bosni i Hercegovini, za koju kažu da je izuzetno gostoljubiva i zanimljiva

U svojoj reportaži “The Lesser Known Destination In Europe Where Locals Are Excited To See New Visitors” Travel of Path navodi nekoliko razloga zašto treba posetiti Bosnu i Hercegovinu. Glavni razlog koji navode jesu ljubazni i gostoprimljivi domaćini, što je verovatno i najveće blago ove zemlje.

U fokusu reportaže su tri stvari. To su gostoljubivost građana, visok stepen bezbednost za turiste i pristupačnost putovanja u Bosni i Hercegovini sa finansijskog aspekta.

Evropljani baš i nisu poznati po gostoljubivosti prema turistima. Za razliku od mnogih zemalja u Evropi, postoji jedna zemlja u kojoj vas domaćini uzbuđeno i iskreno najprijatnije dočekuju. U Bosni i Hercegovini će meštani sve učiniti da se osećate kao deo porodice, što je neprocenjivo, navode autori.

Sasvim je normalno da vam meštani postanu prijatelji, i da vas najnormalnije pozovu u goste u svoju kuću. Tu vam nude tradicionalne proizvode, sir, rakiju ili domaće poslastice po kojoj je ova zemlja i poznata, navodi se dalje u reportaži.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Pored toga, u  Bosni i Hercegovini ima neverovatnih prirodnih lepota, što je u kombinaciji sa starom arhitekturom i prijatnom klimom čini izuzetnom destinacijom za posetu. U prošloj godini je zabeleženo skoro 2 miliona noćenja, što je skok od čak 81% u odnosu na 2021. godinu.

Bosna i Hercegovina važi za jednu od jeftinijih zemalja ne samo Evrope, već i našeg regiona, što je opet svrstava među zemlje koje obavezno treba posetiti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -