20.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

„Na skriveno te vodim mesto…“, pravo u slovenački zeleni raj

Bilo da planirate romantični SPA vikend za dvoje ili smišljate idealni aktivni i zabavni odmor sa decom, Thermana Laško je adresa na koju treba da se uputite, i to već ovog juna

Ni hladno ni pretoplo – tako bismo mogli opisati jun, kao jedan od malobrojnih meseci u godini koji „odgovara“ verovatno svima. Može se skoknuti do mora, posetiti neki evropski grad ili otići u planinsku idilu, ali… Mi imamo još bolju opciju za vas, a to su čarobne terme.

Zaboravite na pivo, vreme je za terme Posetili smo prelepo Laško

Gotovo da nema osobe sa ovog podneblja koja nije upoznata sa čuvenom Thermanom Laško, smeštenom u istoimenom banjskom gradiću. Od Celja je deli svega 13, a od Beograda skoro 500 kilometara, i turisti iz čitavog regiona su vrlo česti gosti ovog slovenačkog raja. Na pitanje šta im se najviše dopada u Thermani Laško, odgovori u komentarima su kratki i vrlo konkretni: kvalitetan hotelski smeštaj, izvrsna hrana i vrhunska velnes ponuda..

Tik uz reku Savinju, pod brežuljcima sa izvorima najukusnije pijaće vode, svakodnevno teku termalne vode, koje su danas sastavni deo modernog centra Thermana Laško, odnosno bazena, sauna i ostalih atrakcija.

Zaboravite na pivo, vreme je za terme Posetili smo prelepo Laško

Slovenija je, inače, nadaleko poznata kao jedna od „najzelenijih“ država Evrope, štaviše, nalazi se u preporukama svetskih stručnjaka i magazina koji predlažu održive turističke destinacije. Laško, svakako, nije izuzetak.

Boraveći u ovom banjskom gradu, možete koristiti i prednosti aktivnog odmora, a postoji i specijalno osmišljen program za penzionere – starije od 60 godina. Takođe, dinamika u Thermani Laško oduševiće i parove, posebno ako se odluče za romantični SPA vikend, ali i roditelje sa decom kojima je neretko dosadno na porodičnom odmoru.

Ako želite da uživate svim čulima, ali i da vaša dečica osete čari tzv. dečjeg velnesa, Thermana je idealna destinacija. Pod staklenom kupolom koja izgleda svetski i može da parira elitnim velnes centrima, uživaćete u bazenu s talasima gde je temperatura 31 stepen, u rekreaciono-masažnom bazenu, brzoj reci, dečjem vodenom parku, kristalnom bazenu…

Zaboravite na pivo, vreme je za terme Posetili smo prelepo Laško

S obzirom na blizinu Laška i grada Celje, bila bi šteta da propustite čari četvrtog po veličini grada u Sloveniji. U centru zelenog raja u Celju nalazi se hotel Celjska koča, i to na savršenom uzvišenju, tako da udišete čist i svež vazduh, dok istovremeno uživate u magičnom pogledu na okruženje. Zbog svoje spoljašnjosti, eksterijera rađenog od drveta, hotel se idealno uklapa u šumski ambijent, što je posetiocima dodatni benefit kada biraju smeštaj.

U okolini je i pregršt uređenih staza za pešačenje i istraživanje biciklom, tako da možete biti sigurni da ćete ostati u dobroj formi, uprkos gastronomskom hedonizmu. U ponudi je i avanturistički park, posebno zanimljiv mladima i mališanima, dok restoran služi vrhunska tradicionalna jela Slovenije, kombinovana sa modernom, internacionalnom kuhinjom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -